Ruuhikoskella vaaditaan tarkkuutta − SM-mitaleista odotettavissa tiukat taistelut - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - SM-kilpailut

Ruuhikoskella vaaditaan tarkkuutta − SM-mitaleista odotettavissa tiukat taistelut

Sanna Nuutinen on yksi naisten kilpailun ennakkosuosikeista. Kuva: Mikko Ilonen

Lyöntipelin SM-kilpailut pelataan toisena peräkkäisenä vuotena Pohjanmaalla.

Etelä-Pohjanmaan Golf isännöi Seinäjoella keskiviikkona käynnistyviä nelipäiväisiä lyöntipelin SM-kilpailuja. Ruuhikosken kenttä sijoittuu pohjalaiseen jokimaisemaan, joka haastaa pelaajat tarkkuudessa etenkin avausten suhteen. Kentän lopusta löytyy myös korkeuseroja, vaikka Pohjanmaan lakeuksilla ollaankin.

Kaikkiaan keskiviikkona alkavassa neljän päivän koitoksessa on mukana 117 miestä ja 39 naista. Kahden päivän jälkeen miehissä 45 ja naisissa 16 parasta jatkavat mitalitaistoa. Ammattilaiset ovat voineet osallista SM-kisoihin yhtäjaksoisesti vuodesta 2016 asti, ja mukana on jo totutusti Finnish Tourin kärki.

Miesten sarjassa on melkoinen määrä mitaliehdokkaita, joiden joukossa ei ole ylivertaista voittajasuosikkia. Mukana on sekä nuoria haastajia että kokeneempia pelaajia. Puolustava mestari, amatööristatuksella pelaava Ilari Saulo on osoittanut hyviä otteita läpi kauden. Finnish Tourin kolmannen sijan lisäksi Saulo kruunattiin pari viikkoa sitten reikäpelin suomenmestariksi. Amatööreistä myös Jonatan Jolkkoselta ja alle 21-vuotiaiden lyöntipelin suomenmestarilta Markus Luomalta odotetaan hyvää panosta.

Ammattilaisia on pitkä lista, joilta löytyy arvokisamitaleja sekä kotimaasta että Suomen ulkopuolelta. Ruuhikoskella pelaavat muun muassa tuoreet ammattilaiset Eemil Alajärvi, Alex Hietala ja Matias Honkala sekä jo kokeneempi kestomenestyjä Lauri Ruuska.

Mustan hevosen roolia voi sovittaa kotikentällään pelaavalle 18-vuotiaalle Eeli Kujanpäälle, joka on koonnut menestystä juniorisarjoissa.

Ilari Saulo otti Vaasan SM-kilpailuissa vuosi sitten kultaa kolmen pelaajan uusinnassa. Kuva: SGL

Naisten kilpailussa suurimman menestyssuosikin viitta on Suomen tämänhetkisen ykköspelaajan Sanna Nuutisen harteilla. Hän on jatkanut tasaisen vahvoja peliesityksiä hienon viime kauden jälkeen myös kotimaassa. Oma sanansa sanottavanaan on myös Yhdysvalloissa normaalisti pelaavalla ja pari viikkoa sitten reikäpelin SM-kultaa voittaneella Linda Henrikssonilla sekä kesäkuussa Finnish Tourilla voittaneella Niina Liiaksella.

Amatööreistä mitalijahtiin mielivät etenkin Kiira Riihijärvi, Anna Backman sekä viime vuoden puolustava mestari Krista Junkkari, joka voitti viime kuussa alle 21-vuotiaiden lyöntipelimestaruuden.

Kahtena viimeisenä päivänä Ruuhikoskella kisaavat myös erityisgolfarit omissa mestaruuskisoissaan. Avoimen sarjan ja E-golfin SM-kisat järjestetään nyt kolmatta kertaa yhdessä.  E-golfin suomenmestaruutta puolustaa Tero Peltola. Mukana ovat myös viime vuoden hopea- ja pronssimitalistit Lasse Miettinen ja Raimo Juuti.

E-Tourin kausi alkaa poikkeuksellisesti vasta nyt heinäkuussa suoraan SM-kisoista, koska alkukauden kilpailut peruttiin koronaviruksen takia.

Lähde: tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje