Ruotsalaiskomento Players Championshipissa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Ruotsalaiskomento Players Championshipissa

David Lingmerth nousi supertähtien ohi tehtyään päivän kahdella viimeisellä reiällään eaglen ja birdien.Kuva All Over Press

Ruotsista nousee uusia supertähtiä päätoureille kadehdittavan usein. Edellisvuonna nousi PGA TOurilla pintaan tulokaskaudellaan yhden voiton saavuttanut Jonas Blixt. Tämän viikonlopun kisassa suuryllätys on kolmantena päivänä kisan johtoon noussut David Lingmerth.

Nimi ei paljoa sano lajia seuraaville. 25-vuotias Lingmerth on syntynyt Trånåsissa, opiskellut Arkansasissa ja voittanut kerran Web-com-tourilla, josta hän nousi rankingsijoituksensa johdosta PGA Tourille.

Kausi 2013 käynnistyi upeasti, hän pääsi vuoden toisessa kisassaan uusimaan voitosta Humana Challengessa. Viimeiset viisi kisaa ovat tuottaneet karsiutumisen. Kaikkiaan kahdeksan kisaa 12:sta on päättynyt ennen viikonloppua. Toiseksi paras sijoitus on 31., joten vain harva jos kukaan odotti tulokkaan johtavan Players Championshipia lauantain jälkeen.

”En ole ollut siitä huolissani, sillä pelini on ollut parempaa kuin mitä nuo tulokset sinällään kertovat,” vuodenvaihteessa Jacksonvilleen, kisakentän läheisyyteen muuttanut Lingmerth kertoo. Naapurina hänellä on nimenomaan Jonas Blixt, joka houkutteli rookien muuttamaan Arkansasista seudulle joka on PGA Tourin kannalta keskeisempi.

Lingmerth ehti pelata lauantaina 17 reikää ja on kahden lyönnin johdossa. Mikäli hän selviää viimeisestä ”kuivin jaloin” ilman bogeyta suuriempaa, on paikka kärkiparissa selviö. Pariksi tulee joku kolmikosta Henrik Stenson, Sergio Garcia, Tiger Woods.

”Tiedän mikä on tilanne,samoin sen mitä he ovat tässä kisassa saavuttaneet”, Lingmerth kertoi urakkansa jällkeen medialle.

Sunnuntaina Lingmerthilla on mahdollisuus tehdä isoa historiaa isoin kirjaimin. Yllätysvoittajia kisassa on ollut ennenkin, ensimmäistä kauttaan Tourilla pelaava ei kuitenkaan vielä ole Playersia voittanut.

Maailmanlistalla

Maailmanlistalla viidentenä parhaimmillaan olltu Henrik Stenson on voittanut urallaan Players Championshipin lisäksi World Tourin reikäpelimestaruuden sekä World Cupin. Kuva All Over Press

Henrik Stenson nousi kahdella upealla lähestymisellään kisan kärkeen ennen ukkosen aiheuttamaa keskeytystä. Lingmerthin ”haastajista” Tiger Woods on pelannut tuloksellisesti varmimmin. Vaiikka avaukset alkuvaiheissa kierrosta sinkoilivat molemmin puolin väylää, tuli ainoa bogey kolmen putin seurauksena kolmannella.

Woodsin ja Garcian välinen jännite nousi pintaan toisen reiän tapahtumissa. Garciaa häiritsi yleisön spontaani taputus Woodsin kaivettua metsän siimeksessä oltuaan puumailaa bägistään.

”En sano, että hän (Tiger) teki liikkeen tahallaan juuri silloin kun olin lyömässä. Mutta pelaajan täytyy olla hereilllä ja havainnoida mitä toisaalla tapahtuu,” reiällä bogeyn tehnyt Garcia purkautui medialle.

Tigerilla oli oma versionsa tapahtumien kulusta.

”Marshallit kertoivat hänen jo lyöneen, siksi otin mailan bägistä. Toisaalta minua ei yllätä yhtään se, että Garcia löysi jälleen aiheen josta valittaa”, Woods kuittasi tilanteen. Lauantain jälkeen miesten välit eivät siis tunnu olevan yhtään paremmat kuin aiemmin.

Mahdollinen

Mahdollinen voito Players Championshipissa nostaisi Sergio Garcian World Rankingilla kymmenen joukkoon.Kuva All OVER PRESS

Kisan kärkipäässä alkoi jo syntyä eroja. Lee Westwood (-6) aloitti tuplabogeylla lyötyään hudin mailan osuttua backsvingissä puun runkoon. Rory McIlroy (-5, 66-72-73) ehtii nuolla haavojaan pitkälle iltapäivään useimpien muiden kärkipään pelaajien viimeistellessä aamulla kierroksensa loppuun. Maailmanlistan kakkonen on sunnuntaina kovan urakan edessä noustakseen voittoon.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje