Ruosteisuus vaivaa ET:n kahden edellisen kauden parhaita suomalaisia - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Ruosteisuus vaivaa ET:n kahden edellisen kauden parhaita suomalaisia

Sami Välimäki jäi Dubaissa yhdeksän lyönnin päähän jatkopaikasta. Kuva: Getty Images

Sami Välimäki ja Tapio Pulkkanen eivät kyenneet perjantaina sellaiseen avauspeliin, jolla olisi ollut mahdollisuutta hyvään tulokseen. Kalle Samooja eteni Dubaissa helposti jatkoon.

Dubai Desert Classicin ensimmäisellä kierroksella epäonnistuneet Sami Välimäki (+10) ja Tapio Pulkkanen (+16) eivät löytäneet toisenakaan pelipäivänä konsteja otteidensa kohenemiseen. Kumpikin toisti perjantaina avauskierroksen tuloksensa jääden armotta häntäpään valvojien joukkoon.

Välimäelle kierroksen alku oli jälleen vaikea päivän käynnistyttyä kolmella peräkkäisellä bogilla. Etuysi jatkui tahmeana, ja hän käytti ensimmäiseen kenttäpuoliskoon 41 lyöntiä.

Tuloksen 77 pelannut Välimäki sai takaysillä paremmin juonen päästä kiinni, eikä tehnyt enää yhtään bogia. Kierroksen ainoa birdie syntyi 17. reiällä.

”Tiiltä oli tänäänkin huonoa, joten ei päässyt pelaamaan (rakentamaan omaa peliä) yhtään. Lopussa oli hyvää taistelua”, sijalle 126 päätynyt Välimäki tiivisti ajatuksensa kierroksesta.

Torstain tavoin 80 lyöntiä kierrokseensa käyttänyt Pulkkanen oli Välimäkeä pahemmin tuuliajolla. Hän teki kilpailussa peräti 14 bogia ja yhden tuplabogin, mutta ei ainuttakaan birdieä.

Pulkkasen kohtaloksi koitui jäädä DP World Tourin Rolex-sarjaan kuuluvan kilpailun jumboksi.

”Onhan tässä vähän erikoinen tunnelma tällä hetkellä. Pitkään aikaan eivät ole näin raikkaasti draivit lähteneet erityisesti treenatessa ja muutenkin svingissä on hyviä elementtejä olemassa”, Pulkkanen sanoi.

Avaukset harakoille

Molempia suomalaisia yhdisti Emirates Golf Clubin kentällä heikot avaukset. Kummallekin kirjattiin toisella kierroksella vain kaksi väyläosumaa, joskin muutama avaus oli kohtalaisen hyvällä paikalla semiraffissa.

Osa avauksista painui tuntuvasti harakoille, mikä tarkoitti sitä, ettei näillä väylillä parin tekeminen ollut kovin realistista. Toki useat Majlis-kentän väylät on suunniteltu siten, että ne altistavat rohkeamman lyöntilinjan valintaan, mikä huonoimmassa tapauksessa voi viedä draivin kauas sivuun.

Pulkkasen ja Välimäen otteet tulevat kohenemaan talven edetessä kohti kevättä. Harjoittelu jäi tauolla vähäiseksi tunnetuista syistä, ja lyöntivarmuuden sekä tuloskunnon löytyminen vie oman aikansa.

”Kentällä tulee varmaan pelaamattomuudesta johtuen tehtyä jonkin verran vääriä päätöksiä mailavalinnoissa ja myös lähipelissä annoin melkoisesti siimaa tällä viikolla. Ei auta kuin treenata ja odottaa menestystä tulevissa koitoksissa”, Pulkkanen totesi.

Suomalaismenestys on viikonloppuna yksin Kalle Samoojan harteilla. Kuva: Getty Images

Laulukuoroon jäi myös viime viikon kilpailun paras suomalainen, Mikko Korhonen (+2), jolle jatkopaikka olisi auennut lyönnin verran paremmalla tuloksella.

Yksi huonompia rautapelejä varmaan koskaan.

Toistamiseen tuloksen 73 pelanneen Korhosen (T82) kierros sisälsi kaksi birdieä ja kolme bogia. Hän sai 16. reiän birdiellä pientä kiria aikaan, mutta päätösreiällä (par 5) birdieä ei odotuksista huolimatta nähty.

Kaksi palloa veteen

Top 10:stä toiseen päivään lähtenyt Kalle Samooja (-2) ei ollut samanlaisessa iskussa kuin torstain kierroksella. Hän pelasi perjantaina tuloksen 74, ja putosi kilpailun puolivälissä jaetulle 32. sijalle.

Samooja onnistui ensimmäisellä kenttäpuoliskolla (10–18) upottamaan muutaman pitkän putin tehden muun muassa hyviä par-pelastuksia. Hän oli kierrostaan yhden alle, kunnes löi yhdeksännellä (kentän 18.) reiällä kaksi palloa veteen johtaen triplabogiin.

Hän nousi takaysin (1–9) kahdella peräkkäisellä birdiellä takaisin päivän lähtötilanteeseen, mutta teki kierroksen loppupuolella kaksi sijoitusta tuntuvasti rokottanutta bogia.

”Yksi huonompia rautapelejä varmaan koskaan. Putteri piti tänään miehen jotenkin pelissä mukana”, Samooja kertoi tiedotteessa.”Tiiltä olin kohtalaisen hyvä, mutta ilman tuollaista säkittelyä kylmempää kyytiä olisi tullut. Jospa yön aikana lyönti löytyisi.  Koitetaan saada kirivaihde viikonloppuna.”

Huippukilpailussa ainoana suomalaisena viikonlopun kierroksille yltänyt Samooja on kärjessä jatkavaa Justin Hardingia (-11) yhdeksän lyöntiä perässä. Kymmenettä sijaa jakaviin pelaajiin matkaa on neljä lyöntiä.

Kärjessä Hardingilla on kahden lyönnin etumatka neljä Rolex Series -turnausta voittaneeseen Tyrrell Hattoniin. Lauantain kärkiryhmän täydentää jaetulle kolmannelle sijalle Fabrizio Zanottin seuraksi noussut Erik van Rooyen.

Kalle Samooja aloittaa kolmannen kierroksensa lauantaina kello 7.55 Suomen aikaa. Ryhmässä pelaavat myös George Coetzee ja Edoardo Molinari.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)