16.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

”Ruosteinen” Mickelson lyönnin päähän haamurajasta

Kohta viisikymppinen vasuri teki vuoden avauskierroksellaan PGA Tourin uuden kuusikymppisten ennätyksen.

”Aloitan innoissani taas yhden uuden vuoden kiertueella Desert Classicista! Toki – olen hieman ruosteessa, mutta oloni on myös virkeä, ja olen valmis aloittamaan kauden”, Phil Mickelson twiittasi torstaiaamuna.


LaQuinta Golf Clubin Stadium-kentällä pelattavan Desert Classicin avauskierroksella ruosteesta ei näkynyt jälkeäkään. Mickelson intoutui tekemään kierroksellaan peräti kymmenen birdieä ja yhden eaglen pelaten huipputuloksen 60 (-12).

”Se ruoste karisi aika nopeasti ja helposti”, Mickelson myhäili Twitterissä yksitoista tuntia edellisen twiittinsä jälkeen.

Mahdollisuudet uran ensimmäiseen kuudenkympin alitukseen PGA Tourilla karisivat 17. reiällä, jolla Mickelson missasi niukasti viisimetrisen birdie-puttinsa.

60 lyönnin tuloksen hän on pelannut nyt urallaan kolmesti. Mickelsonista tuli ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt PGA Tourilla kierrostuloksen 60 tai alle vähintään kolmesti.

Uransa toistaiseksi ainoan 59 lyönnin tuloksen Mickelson teki vuoteen 2014 asti pelatussa major-voittajien turnauksessa, Grand Slam of Golfissa, vuonna 2004. Kilpailua ei kuitenkaan lasketa PGA Tourin viralliseksi osakilpailuksi.

Kaksi aiempaa kuusikymppistään Mickelson on pelannut Phoenix Openissa vuosina 2005 ja 2013 TPC Scottsdalen par 71 -kentällä. Kentän pariin suhteutettuna eilinen kaksitoista alle parin kierros on Mickelsonin pitkän ja komean uran paras.

Mickelson on voittanut molemmat 60 lyönnin kierroksen sisältäneet Scottsdalen kisat. Desert Classicia hän johtaa avauspäivän jälkeen kolmen lyönnin erolla Adam Longiin (-9).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje