19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista

19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Rumfordin eagle muille liikaa

Brett Rumford kuittasi Koreassa 367 500 euron palkintotienesit. Kuva: All Over Press

Jos Raphael Jacquelin sai rehkiä viikko sitten kaksi tuntia ylitöitä Valencian turnauksessa, riitti Brett Rumfordille 15 minuuttia Soulissa. Rumford, Marcus Fraser ja Peter Whiteford päätyivät Ballantine’s Championshipissä tasatulokseen 277 (-11). Tällä kertaa ratkaisu nähtiin jo ensimmäisellä jatkoreiällä, Rumfordin tehtyä näyttävän eaglen par-viitosella. Voitto oli Rumfordille neljäs Euroopan kiertueella, mutta ensimmäinen kuuteen vuoteen.

Ulosmenon 30 lyönnillä pelannut australialainen johti kisaa kahdella lyönnillä 16. reiän jälkeen, kunnes avasi pallonsa pusikkoon seuraavalla. Rumford joutui ottamaan rangaistuslyönnin, ja kirjasi korttiinsa tuplabogin. Toinen huono avaus 18:lla laittoi hänet ahtaalle: Rumford joutui taistelemaan birdiereiällä parin 2,5 metristä.

Kun myös Fraser epäonnistui birdieyrityksessään, oli Whitefordilla avaimet käsissään voittoa ajatellen. Skotti chippasi pallonsa 1,5 metriin, mutta ohi mennyt birdieputti vei koko kolmikon uusintaan.

Avauksistaan huolta kantanut Rumford soitti päätöskierroksen jälkeen nopean puhelun valmentajalleen Pete Cowenille. Pikavinkki näytti tehonneen, sillä Rumford löi uusintareiän avauksensa vaivatta keskelle väylää. Lähestyminen metrin päähän merkitsi toisellaan griinin missanneille Fraserille ja Whitefordille lopun alkua.

”Suuret kiitokset menevät Petelle (Cowen)”, 35-vuotias Rumford sanoi. ”Sain jatkuvasti tapella draverini kanssa. Siinä suurin syy, miksi menestystä ei ole vähään aikaan tullut.”

”Olin takaysillä koko ajan purjeessa. Keskustelin asiasta Peten kanssa, ja löin muutaman avauksen ennen playoffia. Hyvin näyttivät neuvot toimineen.”

”Tämä iltapäivä oli yhtä tunteiden vuoristorataa. Nousin taistelemaan voitosta eilisen päivän viiden viimeisen ja tämän päivän etuysin ansiosta.”

Peter Whiteford ei ollut uskoa silmiään lyötyään lyhyen birdieputin ohi viimeisellä. Taustalla Alexander Noren. Kuva: All Over Press

Peter Whiteford ei ollut uskoa silmiään lyötyään lyhyen birdieputin ohi viimeisellä. Taustalla Alexander Noren. Kuva: All Over Press

Rumford päätti toisen kierroksensa viiden birdien putkeen, joka jatkui sunnuntaina vielä kahdella. Hän teki uuden tehoiskunsa ulosmenon jälkipuolella taituroituaan neljä peräkkäistä birdietä rei’illä 6-9. Kahden viimeisen reiän huonot avaukset pistivät lopulta pelin jännittäväksi.

Rumford myönsi viettäneensä vaikeita aikoja edellisen voittonsa jälkeen. Erityiset kiitokset menivät Sally-vaimolle, joka on jaksanut tukea miestään ja hoitaa pariskunnan kaksosia: ”Sanat eivät ole tullakseen, mutta minun on kiitettävä niin montaa ihmistä – ihan ensimmäiseksi Sallya. Hän on uskomaton nainen, enkä seisoisi tässä ilman häntä”, herkistynyt voittaja sanoi.

Whiteford oli ymmärrettävästi turhautunut menetettyään hyvän mahdollisuuden uran avausvoittoon. Hän kuitenkin tienasi Soulissa sen verran, että pelioikeus ET:lle on taattu myös ensi kaudelle. Kakkostila oli Whitefordille ensimmäinen Top 10 -sijoitus sitten viime elokuun.

”Kerran kun kaikki tekijät osuvat kohdalleen, niin siitä tulee hieno viikko”, Whiteford valoi uskoa tulevaan. ”Taisin ansaita riittävästi pitääkseni kortin. Siitä pitää nyt osata olla hyvillään – voin painaa kaasun pohjaan loppukautta ajatellen.”

”Minunlaiseni kaverit eivät saa kovin usein tällaisia tilaisuuksia. Kaikesta huolimatta se lyhyt birdieputtini (72. reiällä) oli ihan hyvä, se ei vain mennyt reikään. Uusinnassa hävisimme eaglen tehneelle pelaajalle – totta puhuakseni Brett ansaitsi voittonsa.”

Romain Wattel (-9) oli neljäs ja maailmanlistan seiska Louis Oosthuizen (-8) viides. Ennen finaalikierrosta johdossa ollut Alexander Noren (-7) sai yhden lyönnin rangaistuksen liikutettuaan palloaan tähtäystilanteessa toisella viheriöllä. Sisääntulossa kaksi tuplaa tehnyt ruotsalainen jakoi kuudetta sijaa Thongchai Jaideen, Stephen Gallacherin ja Pablo Larrazabalin kanssa.

Lähde: ET

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje