26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Rory McIlroy vihaa yhä LIV Golfia: ”Lopulta raha puhuu”

Rory McIlroy kertoi näkemyksensä Canadian Openin yhteydessä. Kuva: Getty Images

Tiistaina tiedotettiin PGA Tourin, DP World Tourin ja LIV Golfin yhdistymisestä. Rory McIlroyn mielipidettä odotettiin välittömästi. Nyt se tuli.

Saudi-Arabian valtion investointirahasto PIF laittoi tiettävästi valtavan summan rahaa pöytään ja sen myötä PGA Tour, DP World Tour ja LIV Golf yhdistyivät. PGA Tourin ja LIV Golfin välisessä aikaisemmassa väännössä Rory McIlroysta tuli PGA Tourin puolesta puhujien kasvot. Tilanne muuttui eilen kertaheitolla ja tänään McIlroy piti tiedotustilaisuuden, jossa kertoi näkemyksensä.

PGA Tourin ohjelmaan kuuluu tällä viikolla Canadian Open, jonka yhteydessä McIlroy puhui. Moni PGA Tourin pelaaja kertoi aiemmin yllättyneensä yhdistymisestä. Samoilla linjoilla oli myös McIlroy.

”Sain kuulla tästä tiistaiaamuna. Yllätyin täysin, vaikka tiesin taustalla olevan tämänkaltaista keskustelua”, McIlroy aloitti.

”Kun laitan tämän isompaan kuvaan, niin uskon, että tämä on ammattilaisgolfin hyväksi. Ratkaisemattomia asioita on tietenkin paljon, mutta tästä eteenpäin voimme aloittaa jälleen huippugolfin yhdistämisen.”

Kiertueiden yhdistämisessä puhuttiin niiden sulautumisesta yhteen. McIlroy oli pettynyt tapaan, jolla asia tuotiin esiin ja käsiteltiin.

”LIV Golfilla ei ole mitään tekemistä tämän kanssa. Vihaan LIV:iä, toivottavasti se kiertue lopetetaan. Käytännössä PIF, PGA Tour ja DP World Tour perustavat yhtiön, jonka toimitusjohtajana on Jay Monahan. Kaikki LIV-pelaajat vastaavat jatkossa Monahanille.”

”Pidetään siitä tai ei, niin PIF ja saudit rahoittavat golfia. Tässä yhtälössä PGA Tour saa silti päättää, miten näitä rahoja käytetään. Kun on kysymys PIF:n varoista ja miettii, haluatko sen kumppaniksi vai viholliseksi, niin lopulta raha puhuu ja siksi olemme nyt tässä tilanteessa”, McIlroy selvensi.

McIlroyn eleistä ja ilmeistä päätellen koko sekamelska ei tuntunut helpolta palaselta niellä. Kaikesta huolimatta hän tietyllä tavalla hyväksyy tilanteen.

”Rehellisesti sanottuna minunkin on tyydyttävä kohtalooni ja uskottava, että näin tämä homma menee. On hankala taistella heitä vastaan, joilla on enemmän rahaa kuin kenelläkään muulla.”

PGA Tourin komissaari Jay Monahan on joutunut asemassaan kovan ryöpytyksen kohteeksi. Aikaisemmin McIlroy on seissyt Monahanin takana. Tällä viikolla Monahan tapasi pelaajat ja tuossa kokouksessa liekit leimahtelivat.

”Pelaajat kokevat tulleensa kohdelluksi epäoikeudenmukaisesti nimenomaan siltä kannalta, että miten he pystyvät säilyttämään pelioikeutensa kiertueelle, kun LIV-pelaajat tulevat takaisin. Monahan yritti kertoa, ettei voida käyttäytyä kuin mitään ei olisi tapahtunut LIV-pelaajien suhteen. Tämä on yksi niistä ratkaisemattomista asioista”, McIlroy pyöritteli puhallellen.

”En ole koskaan ollut tilanteessa, jossa joutuisin taistelemaan korttini puolesta, joten en täysin pysty laittamaan itseäni siihen asemaan. Totta kai tunnen myötätuntoa heitä kohtaan.”

Lue seuraavaksi: Miesten huippugolf myytiin suljettujen ovien takana, ja lajin kattojärjestöt näyttävät hiljaa hyväksyvän tapahtuneen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje