Rory McIlroy terävänä kauden alkumetreillä – Korhoselta bogivapaa avauskierros - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Rory McIlroy terävänä kauden alkumetreillä – Korhoselta bogivapaa avauskierros

Mikko Korhonen pelasi vakaan avauskierroksen pitäen bogit poissa kortista. Tapio Pulkkasen vahva alku hyytyi kierroksen edetessä.

Maailmanlistan entinen ykkönen ja nykyinen kuutonen Rory McIlroy ei pahemmin ruosteesta kärsinyt talvilomansa jälkeen. Sen kummemmin pitkä odottelu ennen kierroksen alkua, kilpailun alku siirtyi aiotusta kolmisen tuntia sumun takia, ei suistanut peliä uomistaan, vaan pohjoisirlantilainen käynnisti golfin Euroopan kiertueeseen kuuluvan Abu Dhabi Championship -kilpailun tyylikkäällä 64 lyönnin kierroksella (-8) tehtyään kahdeksan birdieä ja pidettyään korttinsa puhtaana bogeista.

Niin kova kuin Roryn aloitus onkin, se ei ole poikkeuksellinen Abu Dhabissa. Esimerkiksi viime vuonna Shaun Norris ja Renato Paratore lähtivät liikkeelle samanlaisella avauskierroksella.

Edes kovin turvallista johtoa Rory ei pystynyt kilpailijoihinsa repimään. Kaksi eaglea – rei’illä 10 ja 18 – kierroksellaan tehnyt Tyrrell Hatton vaanii lyönnin ja Paraguayn Fabrizzio Zanotti kahden lyönnin päässä. Hatton käynnisti kilpailunsa reiältä 10, joten kausi ei oikeastaan juuri paremmin olisi voinut alkaa.

Suomalaisista aamuryhmissä pelasivat Tapio Pulkkanen ja Mikko Korhonen. Kaksikosta paremman alun kaudelleen sai Korhonen. Hän pelasi perusvarman ja bogittoman 69 lyönnin (-3) kierroksen, joka riittää oman urakan jälkeen kisassa jaettuun kymmenenteen sijaan.

”Hyvä kierros tänään. Löin stedisti koko päivän, muutama draivi vähän oikeelle mutta muuten vakaata tekemistä. Puttaaminen oli vähän hakusessa vielä, näin alkukaudesta, mutta lopussa sain pari hyvää puttia perille”, Korhonen kommentoi.

Sää oli läpi kierroksen suhteellisen epävakainen, eikä sen odoteta laantuvan ainakaan perjantaina.

”Tuuli ei yltynyt niin kovaksi kuin ennustettiin, mutta jonkun verran oli bofooria. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa huomenna”, Korhonen sanoi.

Myös Tapio Pulkkasen kierroksen alku oli lupauksia herättävä. Hän oli jo viiden reiän jälkeen kierrostaan kaksi alle, mutta bogit rei’illä 8 ja 9 palauttivat miehen alkupisteeseen. Reiän 10 birkku muutti kierroksen suuntaa, kunnes bogit rei’illä 14 ja 17 puhalsivat tuulen purjeista.

Pulkkanen jakaa sijaa 75 yhdessä mm. Justin Thomasin kanssa. Viimeisimmässä kisassaan suutuspäissään annettujen kommenttien johdosta golfmaailman puheenaiheena ollut ja samassa hötäkässä sponsorisopimuksensa menettänyt Thomas teki Pulkkasen lailla kierroksellaan kolme birdieä ja neljä bogia.

Thomas kertoi nauttivansa kovasti Abu Dhabin ilmapiiristä. Hänen kannaltaan pieni pako perustyömaalta ei varmastikaan sattunut hassumpaan saumaan.

Sami Välimäki ja Kalle Samooja pelaavat iltapäivän ryhmissä. Välimäki aloitti kautensa kello 13.20 ja Samooja kello 14.00 Suomen aikaa.

Lue seuraavaksi: Välinemerkkiä vaihtanut Pulkkanen tavoittelee nousua maailmanlistalla top 100:n tuntumaan

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje