Rory McIlroy suosikkina European Tourin finaaliin Dubaissa - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Rory McIlroy suosikkina European Tourin finaaliin Dubaissa

Vuosi sitten Rory McIlroy oli jo ennen Dubain finaalia varmistanut Euroopan kiertueen kuninkuuden. Kuva: Getty Images

European Tourin kausi 2015 on yhtä kilpailua vaille valmis. Race to Dubai -listan kuninkuus ratkeaa tulevana sunnuntaina Jumeirah Golf Estates -kentällä kauden 48. kilpailussa.

Seitsemällä pelaajalla on matemaattinen mahdollisuus voittaa koko kauden mittainen Race to Dubai -lista, mutta parhaat saumat voittoon on kärkikaksikolla Rory McIlroy–Danny Willett.

Byeong-hun Anin mahdollisuus voittoon on lähinnä teoreettinen. Justin Rose, Shane Lowry, Louis Oosthuizen ja Branden Grace olisivat päätöskisan voitolla lähellä yhteiskisankin voittoa, jolleivat McIlroy tai Willett yllä kisassa toiseksi.

McIlroy vie potin ilman voittoakin kakkossijalla kaikissa muissa tapauksissa kuin Willettin voitossa. Vuosi sitten McIlroy oli varmistanut Harry Vardon Trophyn eli Race to Duban voiton käytännössä jo ennen finaalia.

McIlroy on aina viihtynyt hyvin Dubaissa ja tulokset ovat olleet sen mukaisia. Tammi-helmikuun vaihteessa hän oli paras Dubai Desert Classicissa, kuten myös vuonna 2009. DP World Tour Championshipin finaalin ja Race to Dubai -listan hän voitti Dubaissa vuonna 2012.

<a href=Henrik Stenson on vienyt Dubain finaalin nimiinsä kahtena viime vuonna. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2015/11/14112316322232.jpg">

Henrik Stenson on vienyt Dubain finaalin nimiinsä kahtena viime vuonna. Kuva: Getty Images

Kahtena viime vuonna Dubain finaalissa on kuitenkin juhlittu Henrik Stensonia. Vuosi sitten McIlroy jakoi kakkossijan Victor Dubuissonin ja Justin Rosen kanssa, ja Rose oli toinen myös vuonna 2012.

”En uskonut, että olisin tässä tilanteessa ennen finaalia, kun pidin viime viikon taukoa. Muut eivät kuitenkaan onneksi pystyneet käyttämään mahdollisuuttaan Kiinassa. Olen tilanteessa, jossa voitto on käsieni ulottuvilla ja se on vain minusta itsestäni kiinni”, McIlroy sanoi.

”Olisi hienoa voittaa Race to Dubai. Olisin pettynyt, jos niin ei kävisi”, hän jatkoi.

Mikäli McIlroy ei finaalia voita, on hänen pystyttävä pitämään kauden kenties suurin yllättäjä Danny Willett takanaan. Willettille voittoon riittää se, että hän on kisassa vähintään 56:s ja McIlroyn edellä.

<a href=Danny Willett on suuren mahdollisuuden edessä. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2015/11/15071823250278.jpg">

Danny Willett on suuren mahdollisuuden edessä. Kuva: Getty Images

Vaikka Willett saa monen papereissa suuren kertoimen voittajaksi, lähtee hän kisaan sikäli mielenkiintoisesta ja kiitollisesta tilanteesta, että onnistumisen suhteen paineet ovat McIlroyn harteilla.

”Uusi kokemus ja uusi haaste. Tämä on ollut kiireinen ja pitkä vuosi, mutta erittäin palkitseva. Ja on hienoa lähteä kisaan tilanteesta, jossa minun on mahdollista voittaa jotakin todella uskomatonta”, Willett sanoi.

”Tällä viikolla tehtävänä on voittaa. Ja jos en siinä onnistu, pitää minun pitää huolta siitä, että voitan Roryn”, englantilainen tiivisti pelin hengen.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje