26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Rory McIlroy mureni, Paul Casey kärkeen Memorialissa

Karkaako Rory McIlory perjantaina omille teilleen saatuaan lentävän lähdön kisaan Ohiossa?. Pelikavereina ovat Adam Scott sekä Jason Day.Kuva getty images.

Loukkaantumisista kärsinyt Paul Casey on ollut parhaimmillaan maailmanlistan kolmas. Nykyinen sijoitus on 97.Kuva Getty Images

Loukkaantumisista kärsinyt Paul Casey on ollut parhaimmillaan maailmanlistan kolmas. Nykyinen sijoitus on 97.Kuva Getty Images

2.pv

Rory McIlroy rikkoi torstaina omia ja Memorialin puttiennätyksiä superkierroksellaan , jonka hän selvitti 63 lyönnillä. Perjantaina McIlroy teki taas tukun ennätyksiä, valitettavasti negatiiviseen suuntaan.

15 lyöntiä lisää ensimmäisen tulokseen toisella kierroksella on ennätys, samoin kolme perättäistä tuplabogeyta. McIlroy teki viimeisellä tuplareiällään vielä ”supersöpson”, osuen palloon kahdesti. Samaan erheeseen sortui kisan 2010 voittaja Justin Rose, joka karsiutui jatkosta-lyönnillä.

McIlroy putosi kolmen lyönnin johdosta yhdeksän lyönnin päähän Caseysta, mutta hän ei sortunut selittelemään shokkikierrostaan polvivammalla, joka vaikutti selkeästi kävelyyn jo ensimmäisellä kierroksella.

”Särkylääkkeet auttoivat”, McIlroy kuittasi kierroksen, jolla hän osui avauksillaan väylään vain neljä kertaa 14:sta.

Englantia edustava Paul Casey on asunut lähes koko aikuisikänsä USA:ssa. Vaikka hän oli parhaimmillaan maailmanlistan kolmonen, PGA Touriilta on vain yksi ykköstila, sekin jo vuodelta 2009.

Casey on kärsinyt loukkaantumisista, olkapäävamma oli viedä mieheltä jo uskon toipumiseen pelikuntoiseksi. Viimevuonna suurin yksittäinen, yllättäväkin saavutus oli Irish Openin voitto.

Mahdollinen ykköstila Memorialissa nostaisi Caseyn taas mukaan ehdokkaaksi Ryder Cupiin, jossa hän pelasi viimeksi vuonna 2008.

Teemu Tyry

Sunnuntaina BMW PGA Championshipin voittanut Rory McIlroy järjesti varsinaisen puttinäytöksen Murfield Village Golf Clubilla torstaina.Hän upotti kaikki 16 puttiaan joiden mitta oli alle neljä metriä. Päivänmittaan yli kolmemetrisiä upposi viisi. Kokonaismitta pudotetuille puteille oliyli 40 metriä. Putteja tuli kierroksella yhteensä 22.

Putterin kanssa työskentely oli torstaina SGP-mittarilla ( Strokes GainedPutting) 6,3 lyöntiä muiden pelaajien suorituksia tehokkaampaa , joka onMcIlroyn uran paras. Kierroksen aikana korttiin merkittiin kaksi eaglea, seitsemän birdietä ja yksi tuplabogey.

”Lähtökohta kilpailuun oli pitkän matkan johdosta haastava.Maanantai meni matkustamiseen, kahtena seuraavana päivänä tein hyvätharjoitukset ja valmistautumiset kilpailuun,” McIlroy kertoi.

Voitto ET:n lippulaivakisassa sekä ensimmäisen päivän näytösOhiossa eivät ole tullet hänelle yllätyksenä.

” Peli on ollut tuloillaan jo pitkään, näitä merkkejä onollut ilmassa”, hän jatkoi.

Rory McIlroyn sijoitukset ovat olleet joulukuusta astivarsin hyviä. Hän on voittanut kaksi 14:sta viimeisestä kisastaan ja jäänytvain kolmasti top-ten listan ulkopuolelle. Huonoinkin sijoitus on 25.

Pohjois-Irlantilainen on voittanut urallaan vain kerrankaksi kisaa peräkkäin, tämä tapahtui syksyllä 2012 jolloin hän nostelivoittopokaaleja Fedex Cupin finaalikisoissa.

Loppukaudesta 2012 McIlroy voitti kymmenestä viimeisestäkisastaan neljä, edellisten lisäksi PGA Championshipin sekä Dubai WorldChampionshipin.

Lähes selvää on, että torstain tapaista puttipäivääMcIlroy ei Memorialissa saa aikaiseksi loppuviikosta. Myös muu peli onpidettävä kuosissa, jotta takaa-ajajat pysyvät takana.

Teemu Tyry

title_86576The Memorial Tournamentia on pelattu vuodesta 1976 Jack Nicklauksen Muirfield-kentällä. ”GoldenBear” on saanut Resortinsaisännöitäväksi myös Ryder Cupin ja Presidents Cupin.

Vuodesta toiseen Memorialin pelaajakatras on PGA Tourinparhaita. Torstaina käynnistyvän kisan odotetuimmat pelaajat ovat tuore maailmanlistanykkönen Adam Scott, Rory McIlroy, Justin Rose sekä Jordan Spieth.

”Kenttä on aina huippukunnossa, Nicklauksen kädenjälki jamukanaolo sen virittämisessä näkyy”, tiivistää Justin Rose syyn, miksi kisavetää.

Rory McIlroyllä oli aikaa jutustella Adam Scottin kanssa kierroksensa aikana. Eroa miesten välille jäi viisi lyöntiä McIlroyn hyväksi. Kuva: Getty Images.Rory McIlroy ei antanut viimeviikon keskiviikkona julkaistun eron Caroline Wozniackista vaikuttaa peliinsä. Hän voitti BMW PGA Championshipin. Wozniackin esitys Ranskan avoimissa päättyi tappioon ensimmäisellä kierroksella.

Entinen tenniksen maailmanlistan ykkönen kertoi Ranskassa antamassaan haastattelussa, että McIlroy ilmoitti hänelle häiden peruuntumisesta ja erosta kolmen minuutin mittaisessa puhelussa.

Mikko Ilonen sai Amateur Championshipin voittonsa avittamanakutsun Memorialiin vuonna 2001. Tuloksena oli selkeällä erolla karsiutuminen kahdenkierroksen jälkeen.

Tsekkki isännöi tämän kauden aikana sekä ET:n että CT:n kisaa vaikka maassa ei ole vielä yhtään päätourien pelaaaja

Tapio Pulkkanen pääsi mukaan torstaina käynistyvään CT-kilpailuun omallakategoriallaan. Jaakko Mäkitalon, Kalle Samoojan, Peter Erofejeffin ja Ari Savolaisen osallistuminen mahdollistui villien korttienavulla. Euroopan Touria päätyömaanan kiertävän Mikko Korhosen ( )jälkeen CT:n rahalistalla on pitkä matkaseuraavaan suomalaiseen, Jaakko Mäkitaloon jonka sijaluku on 131.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)