Rory McIlroy maailmanlistan kärkeen - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Rory McIlroy maailmanlistan kärkeen

Rory McIlroy on listan kärkinimi, Tiger Woodsin tuorein sijoitus on kahdeksas © Getty Images

Kärkitiloja hyvällä prosentilla napsinut Rory McIlroy ohitti toistamiseen reilun kuukauden sisällä Luke Donaldin maailmanlistalla tämän jäätyä kauas kärjestä Harbour Townissa. McIlroy vietti väliviikkoa ja sulatteli masentavan heikkoa esitystään Mastersissa (40:). US Openin viimevuotinen voittaja on kauden 2011 alusta lähtien ollut muissa majoreissa sijoilla 15.,25.,64., ja 40. Vaikka joukossa Mastersin sukellus kärkitilalta 15:ksi, tarvitsee nuorukainen vielä kosolti parempaa itsekontrollia isoissa kisoissa vakiinnnuttaaksen paikkansa.

Saldo ei vakuuta varsinkaan siihen nähden, miten kova luu hän on ollut tavallisissa kisoissa. McIlroy, Donald ja listan kolmas, Lee Westwood eivät osallistu viikonlopun kisoihin, joten heidän välinen järjestyksensä säilyy.

Maailmanlistalla on kymmenen joukossa viisi eurooppalaista, edellämainittujen lisäksi Martin Kaymer sekä Justin Rose.

Joonas

Joonas Granberg tapasi Gary Playersin helmikuussa Wentworthissa.

Joonas Granberg nousi Mikko Ilosen kilpailutauon aikana parhaaksi suomalaiseksi. Malesian 40:n sijan jälkeen turkulainen on 413:s, samalla tilalla jossa hän oli voitettuaan viimevuonna Asian Tourin kisan. Granbergin uran paras sijoitus on 378:s, Mikko Ilosen 62:s vuodelta 2007. Kolmantena kotimaisista pelaajista on MIkko Korhonen 664.

Yani Tseng jyrää

Yani

Yani Tsengilla on jo viisi major-voittoa, vaikka Nabisco Championshipissa hän jäi viidenneksi &copy Getty Images

Taiwanin Yani Tseng kulkee naisten sarjoissa niin omissa sfääreissään, että hänen valta-asemansa luhistumiseen on vaikeaa lähitulevaisuudessa uskoa. Tsengin pistejohto on ylivoimainen, hän on voittanut kauden kuudesta kisastaan kolme, heikoin sijoitus on kahdeksas. Na Yeon Choi ja Suzann Pettersen ovat seuraavina.

Minea

Minea Blomqvist-Kakko on menestynyt Euroopassa, LPGA Tourilla kone ei ole lähtenyt käyntiin &copy Getty Images

Minea Blomqvist napsi viimevuonna Euroopan Tourilta hyviä sijoituksia, hän on 183:s. Ursula WIkströmin sijaluku on 257:s, Kaisa Ruuttilan 301:s ja Jenni Kuosan 444.

Teemu Tyry

Miesten maailmanlista

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje