Rory McIlroy keskittyy käräjöintiin kilpagolfin sijaan - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Rory McIlroy keskittyy käräjöintiin kilpagolfin sijaan

Graeme McDowell ja Rory McIlroy juhlivat Ryder Cupin voittoa yhdessä. Miesten lämpimiä välejä on kuitenkin viilentänyt MCilroyn oikeusprosessi manageritoimisto Horizonia vastaa, sillä McDowell on kiistassa osallisena tahtomattaan. Kuva: Getty Images.

Oikeusprosessi entistä manageritoimistoa vastaan pitää Rory McIlroyn poissa pelikentiltä marraskuussa ja todennäköisesti myös tammikuussa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Irish Independent -lehti. Sen mukaan maailmanlistan ykköspelaaja jättää väliin niin BMW Mastersin loka- ja marraskuun vaihteessa kuin WGC-HSBC Championsinkin marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Jos Rory todella aikoo olla pois kummastakin kilpailusta, missaa hän puolet European Tourin finaalisarjan kisoista.

Jo tällä hetkellä hän on tienannut kuluvalla kaudella 5,4 miljoonaa euroa palkintorahaa, joka on noin 1,3 miljoonaa enemmän kuin ET:n rahalistan voittanut Henrik Stenson tienasi viime kaudella ja vain noin 120 000 euroa vähemmän kuin McIlroy ansaitsi voittaessaan ET:n Race to Dubain kaudella 2012.

”Tarvitsen aikaa valmistautuakseni oikeudenkäyntiin Horizon Sports Managementia vastaan, kun epäonnistuimme samaan asiaan ratkaisun sovittelumenettelyllä viime viikonloppuna”, maailmanlistan ykköspelaaja kertoi Independentille.

McIlroy liittyi Horizonin talliin vuonna 2011, mutta lähti sen listoilta perustaessaan oman manageritoimiston toukokuussa 2013.

Pian sen jälkeen McIlroy nosti Horizonia vastaan kanteen katsottuaan sen suosineen saman toimiston asiakkaana ollutta Graeme McDowellia ja tarjonneen hänelle parempaa sopimusta kuin McIlroylle.

Asiaan ei saatu sopua ja se etenee oikeuteen ensi vuoden alussa. Tarkka ajankohta ei ole vielä selvillä. Asiantuntijat ovat arvioineet, että oikeusprosessi vaatii McIlroylta vähintään kaksi viikkoa, ja että sen takia vähintäänkin hänen osallistumisensa Abu Dhabissa 15.–18. tammikuuta pelattavaan ET:n kilpailuun on vaakalaudalla.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)