Rory McIlroy ei antanut ikäville muistoille sijaa - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Rory McIlroy ei antanut ikäville muistoille sijaa

Rory McIlroyllä oli aikaa jutustella Adam Scottin kanssa kierroksensa aikana. Eroa miesten välille jäi viisi lyöntiä McIlroyn hyväksi. Kuva: Getty Images.

Rory McIlroy kertoi Honda Classicin alla, että viimevuotinen rimanalitus on ollutta ja mennyttä ja ettei epäonnistuminen ja henkinen romahtamien enää vaivaa. Joku saattoi silti hieman epäillä, onko viimevuoden kakkoskierroksen aloitus, kahdeksan ensimmäistä reikä tuloksella +7, sittenkään unohtunut.

Eilen McIlroy pelasi sanoilleen vastinetta. Hän otti Honda Classicin johtopaikan vakuuttavan esityksen päätteeksi. Avauskierros vaati 63 lyöntiä (-7) ja sisälsi 11 paria ja seitsemän birdietä. Avaukset napsahtelivat väylälle 71 prosenttisesti ja lähestymiset viheriölle 78 prosenttisesti.

Myös putti oli kohdallaan, josta osoituksena mm. 11 reiän noin 15-metrinen birdieupotus.

”Olen saavuttanut olotilan, jossa olen tyytyväinen kaikkeen pelissäni ja lyönnissäni”, McIlroy lausui paljonpuhuvasti.

Isä Gerry ja tyttöystävä Caroline Wozniacki seurasivat Roryn otteita ensimmäisellä kierroksella. Kuva: Getty Images.

Isä Gerry ja tyttöystävä Caroline Wozniacki seurasivat Roryn otteita ensimmäisellä kierroksella. Kuva: Getty Images.

McIlroyn ura kävi viime vuonna syvässä aallonpohjassa, mutta viime kauden loppu ja tämän kauden alku on luvannut uutta tulemista.

”Kun olet vireessä, pelaat kuten pelasin tänään ja luotat itseesi, niin alat pohtia, miksi itseluottamus joskus edes oli kateissa. Ja kun se itseluottamus on kateissa, mietit, että miten olen joskus edes osannut luottaa itseeni. Kun joku vain loksahtaa paikoilleen, on ero iso”, McIlroy pohti.

McIlroyn paluun kirkkaimmalle huipulle odotetaan yhä olevan vain ajan kysymys. Tällä hetkellä maailmanlistalla kahdeksantena oleva pohjoisirlantilainen ei kuitenkaan ole voittanut PGA Tourilla sitten syyskuun 2012.

European Tourillakin viimeisin titteli on vuoden 2012 marraskuulta. Ainoan voittonsa näiden jälkeen McIlroy otti viime joulukuussa Emirates Australian Openissa.

Kun McIlroylla sujui, oli muilla nimimiehillä hankalaa. Kisan kakkosena tuloksella -6 on Russel Henley.

Adam Scott pelasi tuloksen 68 (-2), jolla puolentoista kuukauden mittaisen kisataukonsa päättänyt aussi jakaa sijaa 22. Phil Mickelson on sijalla T57 kierrettyään PGA Nationalin kentän pariin.

Kysymysmerkki Tiger Woodsin yllä sen sijaan kasvaa kasvamistaan. Maailmanlistan ykkönen ei ole ollut parhaimmillansa lähiaikoina, eikä 71 (+1) lyönnillä sujunut avauskierros mairittele. Ensimmäiset yhdeksän reikää sujui vielä hyvin, mutta takalenkillä veto hiipui. Woods mm. sortui tuplaan reiällä 2.

Henrik Stenson kyykkäsi vielä pahemminm: tulos 73 (+3) jättää viime kauden valtiaan kilpailussa sijalle T121.

Muokattu kello 14.00: Tiger Woods käynnisti kierroksensa tiiltä 10.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)