Roope Kakon peli kulki Kytäjällä - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Roope Kakon peli kulki Kytäjällä

Roope Kakko teki päivän mittaan kuusi birdietä todella vahvan peliesityksen jälkeen.17:n tiiauspaikalla oli aikaa odottaa edellämeneviä ja lepuuttaa jalkoja.

Kytäjän North Westin kenttä oli torstain ihanteellisissa olosuhteissa Challlenge Tourin pelaajien riepoteltavana. Korean Sihwan Kim ja Ruotsin Niclas Lemke johtavat tuloksella 64 (-8,) kaikkiaan 55 pelaajaa kiersi kentän alle 70 lyönnillä.

Roope Kakko nousi yhdessä Erik Myllymäen kanssa parhaaksi suomalaiseksi, Kakon kenttäpeli olisi antanut mahdollisuuksia parempaankin tuloksen kuin 66.

”Löin varsin hyvin tiiltä ulos ja lähestymisiä viheriöille. Puttaaminen ei ollut kohdallaan, osumat putteriin olivat keskinkertaisia, jätin lyöntejä kentälle sillä saralla” , Kakko pohti pitkän kierroksensa jälkeen. Kierros kesti iltapäivällä liikkeelle lähteneellä ryhmällä 5 tuntia 20 minuuttia.

Roopen tilastoihin merkittiin 17 viheriöosumaa, ainoalla missatullakin ( ykönen) Kakko puttasi birdietä foregriiniltä.

Kankkonen antoi virtaa Erik Myllymäelle

Erik Myllymäki ja caddiensä Anssi Kankkonen hakevat toista perättäistä hyvää kierrosta perjantaina.

Erik Myllymäki ja caddiensä Anssi Kankkonen hakevat toista perättäistä hyvää kierrosta perjantaina.

Nokia River Golfin 20-vuotias amatööri Erik Myllymäki oli päivän suomalaisyllättäjä. Hieno tulos sinetöityi viimeisellä, jossa hän chippasi sisään. Edellisvuoden SM-kisoissa Myllymäki oli kakkosena, kuluvalla kaudella paras saavutus on kakkostila talvella Kolumbiassa pidetystä kilpailusta.

”Tämä on ollut hieman vaikea kausi, en ole onnistunut kilpailuissa odottamallani tavalla. Nyt onnistui, missasin oikealle puolelle lippua, pistin paljon putteja sisään. Viimeisen reiän birdie tuli sitten bonuksena. Valmentajani Anssi Kankkonen toimi caddienä . Hänestä oli erittäin paljon apua. Anssi rauhoitti, antoi oikeita ajatuksia. Odottelukaan kentällä ei tuntunut niin pahalta kun oli joku jonka kanssa keskustella”, Myllymäki taustoitti vuottaan ja torstain avauskierrostaan.

Finnish Challengeen hän osallistui myös edellisvuonna, jolloin nimen perään kirjoitettiin MC muiden amatöörien tapaan.

” Perjantaina on uusi kierros. Kenttä antaa mahdollisuuksia tuloksentekoon ja järkevällä pelillä sekä hyvällä puttipelillä toivon rakentavani toisen hyvän kierroksen. Anssi on luvannut tulla caddieksi, joten kaikki edellytykset ovat olemassa”, Myllymäki visioi tulevaa.

Kakko ja Myllymäki jakavat seitsemättä sijaa, Peter Erofejeffin ja amatööri Teemu Bakkerin (67,-5) sijaluku on 14.

Edellisviikolla ET:n kisassa Moskovassa 10:ksi sijoittunut Mikko Korhonen sai tuloksekseen 71, jolla hän on cut-rajan väärällä puolella.

”Oli todella huono päivä josta jäi parempi maku suuhun kahden viimeisen reiän birkun johdosta. Löin päivän mittaan heikosti, duffeja, yhden soketinkin. Huomiseksi jäi paljon parannettavaa”, Korhonen kertoi.

Challenge Tourilla kauden avauksessaan toiseksi sijoittunut Tapio Pulkkanen oli avauskierroksella ulkona pelistään, tulos 75 vaatisi jatkokseen perjantaina arviolta 10-11 lyöntiä paremman tuloksen jotta jatkopaikka heltiäisi.

Avauspäivän jälkeen noin puolet pelaajista (78) on tuloksissa 64-70. Cut-rajaksi muodostunee kahden kierroksen jälkeen 139-141.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje