Roope Kakon kilpailut eivät alkaneet ajallaan, mutta kauteen hän lähtee motivoituneena - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Roope Kakon kilpailut eivät alkaneet ajallaan, mutta kauteen hän lähtee motivoituneena

Roope Kakko pelaa kauden avauskilpailunsa ensi viikolla Kapkaupungissa. Kuva: Getty Images

Kakko joutui itsetutkiskelun kautta etsimään uudelleen intohimon lajiin.

Challenge Tourin kausi 2022 pyörähtää käyntiin torstaina Etelä-Afrikassa. Fancourtin golfkeskuksessa pelattavassa kilpailussa ei ole suomalaisväriä, vaikka alun perin piti olla.

”Olin sössinyt ilmoittautumisen kilpailuun. Nyt ei auta kuin kasvattaa nälkää vielä viikon verran ja pysyä terävänä treeneissä”, Roope Kakko sanoo.

Espoolainen on viettänyt jo kolme viikkoa Etelä-Afrikassa. Kauteen valmistautuessaan hän on huomannut paljon positiivisia merkkejä ilmassa. Putti on ollut yksi keskeisistä parannuskohteista, ja siinä hän arvelee kokeneensa jonkinlaisen läpimurron.

”Vaihdoin putteriin, jossa on vähän erilainen insertti. On alkanut taas tuntua siltä, että saan lavan vapautettua paremmin ja puhtaammin.”

Hän on pelannut vakuuttavasti harjoituskierroksilla, mikä on lisännyt uskoa omiin mahdollisuuksiin. Toisaalta kilpailutilanne määrittelee missä mennään. Kakko tiedostaa viime kauden ongelmien ilmenneen juuri silloin, kun piti alkaa ratkoa kovia sijoituksia.

”Tavoite on nauttia pelistä huomattavasti enemmän ja nimenomaan siitä kisaamisesta.”

Hullunkurinen tilanne

Kakon mielestä tilanne on tällä hetkellä hullunkurinen. Hän kertoo odottavansa kädet syyhyten ”höntsäsarjan” lätkämatseja, mutta peli mitä hän kaikkein eniten rakastaa ei tarjoa samoja tunteita. On pitänyt jälleen käydä itsetutkiskelua ja miettiä perimmäisiä syitä siihen, miksi pelata ammattilaisgolfia, ja mitä siltä haluaa.

”Kyseessä on kuitenkin oma peli ja intohimo, ja arvostan yli kaiken sitä tukea minkä saan ympäriltäni. Ilman sitä homma ei mitenkään voisi onnistua.”

Kyllä mä omat taitoni tiedän, ja en ehkä majoria enää voita.

Kakolle golf on intohimon ohella kuitenkin työ, josta saatavilla ansioilla perheellisen miehen on tuotava leipää pöytään.

”Peliä on pelattava itselle ja omien unelmieni perässä tässä silti mennään. Liikaa on tullut otettua stressiä siitä, että jollain tavalla pystyisin palkitsemaan myös lähipiirini ja mahtavat valmentajani kaikesta siitä ajasta, minkä he ovat laittaneet tähän projektiin.”

Roope Kakko on joutunut käymään itsetutkiskelua ja miettimään perimmäisiä syitä siihen, miksi pelata ammattilaisgolfia, ja mitä siltä haluaa. Kuva: Getty Images

Tällä viikolla 40 vuotta täyttävä pelaaja uskoo pystyvänsä paljon parempiin suorituksiin kuin on viime vuosina esittänyt. Pakkokin on, sillä konkarilla alkaa olla jo sen verran ikää mittarissa, ettei aikaa ole liiemmin tuhlattavaksi. Nousu DP World Tourille siintää kirkkaana mielessä.

”Jos en siihen uskoisi, niin hommassa ei olisi mitään tolkkua. Kyllä mä omat taitoni tiedän, ja en ehkä majoria enää voita.”

Tarjolla mahtavia ja kamalia tunteita

Päällimmäisenä tavoitteena on päästä mukaan voittokamppailuihin, koska niissä ovat ne ”mahtavimmat ja kamalimmat tunteet” tarjolla. Syksy sitten näyttää, mihin mies on edennyt.

”Walter Hagenin sanoin ’remember to smell the roses along the way’. Ei saa pelätä niitä epäonnistumisia, vaan on oltava sen euforian perässä mikä tilanteista tarttuu puseroon, kun niissä onnistuu”, Kakko sanoo.

Suomalaisista vähintään kohtalaisella pelioikeudella Challenge Tourilla tällä kaudella Kakon lisäksi pelaavat Oliver Lindell, Kim Koivu, Matias Honkala, Lauri Ruuska ja Antti Ahokas.

Haastajakiertueen kalenterissa on 30 kilpailua, joista kauden ensimmäinen Euroopan mantereella pelattava turnaus, Challenge de España, saa vuoronsa toukokuun jälkipuolella. Kotimaan kohokohta, Vierumäki Finnish Challenge, on ohjelmassa 4.–7. elokuuta.

Kakko on ainoa suomalainen, joka osallistuu ensi viikolla Kapkaupungissa pelattavaan Cape Town Openiin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • Pekka Pelimies says:

    Kuulostaa tämmösen harrastekilpailemiseen hurahtaneen boomerin – tai ainakin sellaisen jälkeläisen näkökulmasta aika amatöörimäiseltä tyriä kisa jo ennen ykkösen tiitä osaamatta ilmoittautua.

    No, toivottavasti insertti auttaa ammattimaisempaan lähestymiseen myös ”hallinnollisissa tehtävissä”.