Roope Kakolle voitto Challenge Tourilla - Golfpiste.com

28.3.–4.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista

28.3.–4.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Roope Kakolle voitto Challenge Tourilla

Roope Kakko nappasi Omanissa uransa ylivoimaisesti tärkeimmän voiton. Kuva: All Over Press

Roope Kakko (-14) vastasi sunnuntaina syksyn toistaiseksi iloisimmasta suomalaisuutisesta golfin kansainvälisillä ammattilaiskiertueilla. Hän voitti Omanissa pelatun Challenge Tourin kilpailun kahden lyönnin erolla ennen Tanskan Lucas Bjerregaardia.

Kakko kuittasi ykköstilastaan 35 029 euron palkintosekin, mikä nostaa hänen kausiansionsa lähelle 100 000 euroa. Nämä tienestit takaavat, että Kakko pelaa Euroopan kiertueella kaudella 2014.

Jo kierroksen alku enteili hyvää, sillä lyönnin johtoasemassa liikkeelle lähtenyt Kakko teki kolme birdietä neljän ensimmäisen reiän sisällä. Tämän jälkeen hänen pelinsä oli viisasta ja täsmällisen viileää; ainoat parista poikenneet reikätuloksen olivat 10. reiän bogi ja 14. reiän birdie.

Tiukassa paikassa pelattu 69 lyönnin kierrostulos osoitti Kakon henkisen kypsyyden. Epäonnistuneen avauskierroksen jälkeen rajusti taistellut Bjerregaard teki voitavansa, mutta häneltä jäi laittamatta viimeinen kapula kokeneemman ”sotaratsun” rattaisiin.

Kakko: Pidin kiinni pelisuunnitelmastani ja kokemuksestakin oli varmasti hyötyä

”Mikä valtava helpotuksen tunne, kun näin voittoputin uppoavan”, Kakko kommentoi voittoaan.

”En ole aikaisemmin voittanut ammattilaisena, mutta juuri sen voittamisen takiahan tätä hommaa viikosta toiseen tehdään. Minulla on ollut joitakin voittosaumoja, mutta en ole aikaisemmin osannut käyttää niitä.”

”Olen tyytyväinen, että onnistuin pitämään pelin kasassa. Siitäkin huolimatta, että tein tyhmän bogin kympillä ja päästin Lucasin (Bjerregaard) aivan tuntumaan. Mutta pidin kiinni pelisuunnitelmastani ja kokemuksestakin oli siinä tilanteessa varmasti hyötyä.”

Kakon kanssa finaalikierroksella pelannut USA:n Daniel Im (-10) sijoittui Omanissa kolmanneksi.

Kakko nousee rahalistalla kuudenneksi varmistaen paikkansa pääkiertueelle ennen tulevalla viikolla Dubaissa pelattavaa päätösturnausta.

”Nyt saan raivattua allakkaani. Siitä voi pyyhkiä pois ET:n karsinnat ja voin keskittyä Dubain ensi viikon kilpailun jälkeen Australiassa pelattavaan World Cupiin”, Kakko sanoi.

Roope Kakolta sujuu tarvittaessa caddie-tehtävätkin. Pariskunta pelaa ensi vuonna Euroopan korkeimmalla kiertuetasolla. Kuva: All Over Press

Roope Kakolta sujuu tarvittaessa caddie-tehtävätkin. Pariskunta pelaa ensi vuonna Euroopan korkeimmalla kiertuetasolla. Kuva: All Over Press

Tuore voitto on Kakolle toinen Challenge Tourilla. Ensimmäinen tuli jo vuonna 2004 Volvo Finnish Openissa, missä hän juhli amatöörinä CT-kisan ykköstilaa. Kakko ryhtyi myöhemmin samana vuonna ammattilaiseksi

Kakko pelasi seuraavat viisi kautta Challenge Tourilla sijoittuen vuonna 2008 kaksi kertaa kakkoseksi. Vahvat esitykset antoivat hänelle paikkoja muutamiin Euroopan kiertueen kilpailuihin, joissa tuli myös onnistumisia. Kakko ylsi seuraavalla kaudella sekä Italian että Irlannin avoimissa kymmenen joukkoon, mutta ei onnistunut työntämään toista jalkaansa ET:lle.

Vuoden 2010 lopulla hän sai kauan odottamansa paikan pääkiertueelta onnistuttuaan ET:n karsinnoissa. Kausi 2011 päättyi kuitenkin jo toukokuussa, kun Kakon jalassa todettu akillesjänteen repeytymä johti leikkaukseen ja vuoden loppuun asti kestäneeseen sairauslomaan. Ensimmäinen yritys ET:lla ”kortin kanssa” päättyi ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan.

Vuoden 2012 alussa hän sai pelata ET:n kisoja, mutta toipilaana ei yltänyt tuloksiin, joilla vakipaikka kiertueelle olisi auennut.

Helsingin Golfklubin kasvatilla on vuosien varrella ollut myös murheita terveyden kanssa. Reuma-tyyppiset vaivat ovat välillä haitanneet pelaamista ja harjoittelua.

Roope Kakko on pitkään osoittanut taitojensa puolesta kuuluvansa Euroopan kiertueelle. Hän on jaksanut vuodesta toiseen tehdä määrätietoista työtä unelmansa eteen ja pian on palkitsemisen aika. Nyt 31-vuotias pelaaja haluaa taatusti näyttää, että häntä on turha odotella maitojunalla takaisin isommista karkeloista.

Suomalaista Challenge Tourilla ovat voittaneet Anssi Kankkonen kolmasti, Kalle Väinölä, Toni Karjalainen, Antti Ahokas ja Roope Kakko kaksi kertaa. Mika Piltzillä on yksi voitto. Edellisestä CT:n suomalaisvoitosta (Ahokas) oli ehtinyt vierähtää jo yli viisi vuotta.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)