[6][5]

[6][5]
Finnish Tour - Kilpagolf

Roope Kakolle komea voitto Audi Finnish PGA Golf Tourilla

Roope Kakko sai haluamaansa kovaa harjoitusta ennen ensi viikon Ruotsin Challenge Tour -kilpailua.

Naisten sarjassa Kerttu Hiltunen pelasi vakuuttavasti ja voitti viiden lyönnin erolla.

Roope Kakko (-1) otti komean voiton kauden ensimmäisessä Audi Finnish PGA Golf Tourin osakilpailussa Nordcenterissä. Helpolla voitto ei tullut, sillä Kakko ja Miki Kuronen ratkaisivat voiton uusintareiällä. Siinä Kakon birdie riitti voittoon. Naisten kilpailun voitti Tawast Golfin Kerttu Hiltunen (+2) reilulla viiden lyönnin erolla Aada Rissaseen.

Pickala Golfia edustava Kakko tuli Nordcenteriin laittamaan peliään iskuun kansainvälisiä kilpailuja varten, ja reissu Raaseporiin onnistui täydellisesti.

”Olen ylpeä itsestäni, että sain tänään vaikean alun jälkeen pelistä kiinni. Olin jo pari yli parin kierroksen alkuvaiheilla, vaikka etuysi on täällä se helpompi puoli, missä voi tehdä pari birdieäkin. Keskityin siihen kuuluisaan prosessiin ja muistutin itseäni, miksi tänne tulin. Sain lopulta paljon onnistumisia pitkässä pelissä, mitä tänne tulin treenaamaan”, Kakko kertoi kilpailun jälkeen.

Lassi Burmanin (+2) ja Rasmus Karlssonin (+4) kanssa viimeisessä ryhmässä pelannut Kakko oli kilpailun nimekkäin osallistuja, mutta voitto ei ollut missään nimessä mikään itsestäänselvyys.

”Ei ole koskaan helppoa voittaa näitä kisoja. Ja Miki oli pelannut hyvin, niin jouduin pusertamaan loppuun asti. On kuitenkin tärkeää päästä näihin tilanteisiin, missä pääsee pelaamaan voitosta. Siinä sitä omaa tekemistä mitataan, kun sydän alkaa vähän pamppailemaan. Toivottavasti pääsee seuraavaksi pelaamaan voitosta jossain isommassa kisassa”, kierrostulokset 72–72–71 pelannut Kakko jatkoi.

Yleisen sarjan kolmanneksi sijoittui kilpailun paras amatööri, Viron Carl Hellat (par). Neljättä sijaa jakoivat Emilia Tukiainen ja Niclas Hellberg (+1).

Naisten sarjassa Tawast Golfin Kerttu Hiltunen (67–79–72) otti uransa ensimmäisen Audi Finnish PGA Golf Tourin osakilpailuvoiton. Muutaman hankalamman vuoden jälkeen takaisin voittokantaan noussut Hiltunen osoitti lujaa voitontahtoa päätöspäivänä, vaikka ajatukset meinasivatkin lähteä harhailemaan.

”Jännitin tuossa takaysillä niin paljon, että kädet oikein tärisivät, kun halusin voittaa niin paljon. Mutta tämä tuntuu kyllä niin hyvältä!” Hiltunen iloitsi voittoaan.

”Oma peli oli varmaa, eikä pelottanut missään lyönnissä. En myöskään ottanut mitään isoja riskejä, vaan pelasin vain palloa väylälle ja greenille”, Hiltunen jatkoi.

Naisten kilpailun kärkiviisikkoon Hiltusen ja Rissasen lisäksi ylsivät Katri Bakker (+9), Emilia Väistö (+10) ja Henni Mustonen (+14).

Joukkuekilpailussa voittoon pelasi Pickalan joukkue.

Kilpailun näyttämönä toiminut Nordcenterin Fream-kenttä oli oikein upeassa alkukauden kunnossa, ja pelaajat kehuivat kenttää ja järjestelyitä monessa eri käänteessä.

Audi Finnish PGA Golf Tourin seuraava osakilpailu pelataan kahden viikon kuluttua Suur-Helsingin Golfin Lakiston kentällä.

Lähde: Tiedote