Roope Kakolla tyylipuhdas avaus karsintafinaalipaikan metsästyksessä

Roope Kakko oli yksi avauspäivän onnistujista Desert Springs Golf Clubilla pelattavassa karsintakisassa. Kuva: Tomi Natri

Neljä suomalaista pelasi torstaina kuutosella alkavan tuloksen ET-karsintojen toisen vaiheen kisoissa.

DESERT SPRINGS GOLF CLUB

Roope Kakon hyvä syyskunto sai jatkoa torstaina eri puolilla Espanjaa käynnistyneissä Euroopan kiertueen karsintojen toisen vaiheen turnauksissa. Hän löi Almeriassa pelattavan kisan alkajaisiksi tuloksen 68, mikä oikeuttaa jaettuun 13. sijaan.

Kakko teki virheettömällä kierroksellaan neljä birdieä, jotka kaikki mahtuivat reikien 7–14 jaksoon.

Paljon Kakon esitykselle ei kalvennut toinen Pickala Golfia edustava pelaaja, Juuso Kahlos, joka jakaa 20. sijaa. 69 lyönnin kierroksen reikätuloksista kolmannes oli birdiejä, mutta korttiin kirjattiin myös kolme bogia.

Kolmas Desert Springs Golf Clubin kentällä karsiva suomalainen, amatööri Alex Hietala (T62) avasi pelin tuloksella 73.

LAS COLINAS GOLF & COUNTRY CLUB

Hyvän startin karsintaurakalleen saivat Kakon ja Kahloksen tavoin myös Sami Välimäki ja Oliver Lindell. Tuloksen 69 pelannut kaksikko on Alicantessa Las Colinas Golf & Country Clubilla alkaneessa turnauksessa jaetulla 32. sijalla.

Välimäki oli parhaimmillaan hyvän tovin top 10:ssä, kunnes kierroksen loppupuolella tulleet kaksi peräkkäistä bogia pudottivat sijoitusta yli 20 pykälällä.

Linus Väisäselle toinen kenttäpuolisko oli neljän bogin myötä hankala, ja hän on +1-tuloksellaan (72) sijalla T56.

CLUB DE GOLF BONMONT JA ALENDA GOLF

Lauri Ruuska lähti Tarragonassa Club de Golf Bonmont -kentällä liikkeelle tuloksella 72. Se pitää Tarinagolfin kasvatin kilpailussa ensimmäisen päivän jälkeen jaetulla 32. sijalla. Antti Ahokkaan avauskierroksen tulos Alenda Golfissa Alicantessa oli puolestaan jaettuun 50. sijaan riittävä 74.

Euroopan kiertueen toisen vaiheen turnauksiin osallistuu noin 320 pelaajaa, joista arviolta 25 prosenttia etenee ensi viikon perjantaina alkavaan karsintafinaaliin. Se tarkoittaa noin 20 läpimenijää kenttää kohden.

Suomalaisista Janne Kaske on jo varmistanut pääsynsä ET:n karsintafinaaliin. Hän sai paikkansa ylimmälle karsintaportaalle Asian Tourin kiintiön kautta. Korttinsa ET:lle menettänyt Kim Koivu on vetäytynyt määräämättömäksi ajaksi kilpagolfista, eikä osallistu karsintafinaaliin.

Korjattu 8.11. klo 8.32 turnausten pelaajamäärää sekä jatkoon pääsyn perustetta.