5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Roope Kakolla seitsemän birdien päivä Singaporessa

Roope Kakko tavoittelee 180.000 euron ykköspalkintoa Singaporessa.Kuva Getty Images

2.pv Roope Kakko aloitti ja lopetti kierroksensa bogeylla. Aamukierroksen aikana korttiin merkittiin myös seitsemän birdietä, jotka nostavat avauskierroksen jälkeen sijaluvulla 63. ollutta Kakkoa reilusti ylöspäin listalla. Kierroksensa päättyesssä hän oli 15., mutta sijoitus tulee kovan tulostason johdosta päivän mittaan laskemaan. Jatkoonpääsy on Kakolle kaudella 2014 kuudes, karsiutumisia on tilillä kaksi.

”Oli Hyvä päivä tänään. Osuin paremmin väyliin ja annoin ittelleni hyvät mahdollisuudet skoorata. Putteri oli lämpimänä, ja olen saanut tatsin viheriöiden nopeudesta. Viikonloppuna täytyy olla valmis pelaamaan alhaisia kierroksia. Palloa tonttiin ja sitä kautta antaa itselle niitä saumoja. Siitä se lähtee”, Kakko kuvaili tuntemuksiaan.

Tanskan Anders Hansen (-11) on loukkaantumisensa jälkeen nousukunnossa. 43-vuotias konkari on voittanut kahdesti ET:n lippulaivakisan, PGA Championshipin.Kuva Getty Images

Tanskan Anders Hansen (-11) on loukkaantumisensa jälkeen nousukunnossa. 43-vuotias konkari on voittanut kahdesti ET:n lippulaivakisan, PGA Championshipin.Kuva Getty Images

Eroa kärkeen on aamupäivän pelaajien kierrettyä urakkansa vain viisi lyöntiä. Ykköstilaa jakavat USA:n Scott Hend sekä Chilen Felipe Aquilar (-12). Tanskan Anders Hansen on heistä lyönnin päässä.

Joonas Granberg (76-71) diskattiin kierroksensa jälkeen. Tuloksella +3 hän olisi karsiutunut viikonlopun kierroksilta.

1.pv

Tulostaso Laguna National-kentällä Singaporessa pelattavassa ET:n kisassa nousi torstaina todella kovaksi. 156:sta startanneesta parhaan tuloksen 63(-9) rakensi Thaimaan Panuphol Pittayarat. Reilusti yli 100 pelaajaa kiersi alle parin,näiden joukossa Roope Kakko (70,-2).

Kakon kierroksen alku ei ihmeitä lupaillut, hän teki kolmannella väylällä tuplabogeyn. Roope toipui nopeasti ja teki ulosmenon loppuväylillä neljä birdietä. Sisääntulossa birdejä ja bogeja kertyi molempia yksi. Avauskierros jäi pimeyden vuoksi hivenen kesken, Kakon sijoitus on cut-rajan oikealla puolella, 63.

”Kenttä oli kyllä viritetty todella helpoksi. Ruffia ei juuri ole ja griinit pitää. Alussa olin taas vähän kaffella. Oon niin kovasti koittanut hioa vetoa, että itse pelaaminen meinasi unohtua”, hän manail

”Kentällä kun rupeaa hakemaan asentoja, niin kyyti on kylmää. Tuplabogey oli hyvä herätys ja sanoin siinä caddielleni Latelle, että nyt loppuu tää vitsin jäpitys ja ruvetaan pelaamaan peliä sydämestä, sheipataan lyöntejä ja herkutellaan putterilla palloja kassiin”, Roope Kakko kertoi tuntemuksistaan.

”Väylät 4-17 olikin sitten ihan hyvää.Viimeiselle tuli tyhmä poki melkein pimeässä. Pelasimme loppuun ettei tarvinnut aamulla tulla paria lyöntiä suorittamaan”, hän jatkoi.

Suoritukset olivat Kakon mielestä varsin kaksijakoisia.

Draivasin kyllä hiton huonosti, mutta kenttä antaa sitä anteeksi. Raudat olivat ihan vFiksuja ja annoin itselleni paikkoja. Perjantain aamukierroksella täytyy olla valmis heti alussa ja nyt illalla pitää virittää focus oikeaksi ja lähteä huomiseen onnistuminen mielessä”, hän suunnitteli.

Joonas Granbergin kierros oli synkempi. Bogeja kertyi neljä, birdejä turkulainen ei onnistunut tekemään. Tuloksella 76 (+49 sijoitus on 148.

European Tourin Korean kilpailu peruutettiin viimetingassa. Varsin nopealla aikataululla kiertue sai uuden yhteistyökumpppanin Singaporesta, jossa The Championships-kilpailu saa jatkoa. Koreassa saavuttamaansa voittoa puolustaa Brett Rumford, joka oli kaudella 2013 paras myös Kiinan avoimissa.

Suurimmat suosikit Berndt Wiesberger, Ross Fisher, Tommy Fleetwood ja Rafael Cabrera-Bello tulevat Euroopasta. Mielenkiintoista on nähdä, millaista ”menestyskrapulaa” Kiinan avointen voittaja Alexander Levy potee.

Roope Kakko ( 81-72) sai Kiinassa vapaan viikonlopun. Hänelle Lagunan kenttä on uusi tuttavuus. Ranskan kokenein ET:n kiertäjä kautta aikojen, Raphael Jacquelin ( 474 kisaa) on Kakon kanssa samassa klo 8.35 Suomen aikaa käynnistyvässä ryhmässä. Jacquelin on voittanut neljästi ja ansainnut lähes 9,7 miljoonaa euroa.

Joonas Granbergille kilpailu on kalenterivuoden neljäs. Kahdessa viimeisessä hän on karsiutunut, Hua Hinissa hän oli tammikuussa 32.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (9 kpl)