Roope Kakolla hurja kiri Qatarissa - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Roope Kakolla hurja kiri Qatarissa

Roope Kakko (14 viheriöosumaa) onnistui kääntämään keskinkertaisen kierroksen erinomaiseksi. Sijoitus on avauspäivän jälkeen 24. Kuva Getty Images

Commercial Bank Qatar Mastersissa oli torstaina odotetun hyvä tulostaso Kärjessä ovat tuloksella 65 (-/7) Espanjan Pablo Larrazabal sekä Etelä-Afrikan Louis Oosthuizen. Molemmat selvittiviät kierroksensa ilman bogeja.

Larrazabal hätyytteli kärkeä jo edellisessä Abu Dhabin kisassa, vaikka loppusijoitus oli 26. Neljä kertaa ET:lla voittanut Larrazabal on aiemminkin osoittanut kykenevänsä menestymään itseään paperilla kovempia pelaajia vastaan.

Oosthuizenilla oli edelliskaudella niukat kakkostilat US Openissa ja Open Championshipissa ( uusinnan jälkeen). Heinäkuun jälkeen hän on jäänyt tuloslistoilla poikkeuksetta kärkikymmenikön ulkopuolelle. Torstain virheetön suoritus lupailee paljon loppuviikolle.

34-vuotis Oosthuizen voitti Open Championshipin 2010 St.Andrewsissa. Majoreissa hänellä on kolmaskin kakkostila ( Masters 2012), joten isoissa kisoissa hän on osoittanut olevansa ”kova luu.”

Louis Oosthuizen saa katsellla Ernie Elsia hieman ylöspäin. Majoreita Big Easylla on peräti neljä, Oosthuizenilla toistaiseksi yksi. Kuva Getty Images

Louis Oosthuizen saa katsellla Ernie Elsia hieman ylöspäin. Majoreita Big Easylla on peräti neljä, Oosthuizenilla toistaiseksi yksi. Kuva Getty Images

Ernie Els antaa Oosthuizenille kiriapua samassa ryhmässä. ”Big Easy” taisi itsekin saada lisää virtaa peliin maanmiehestään. Tulos 68 antaa oivan näköalan kohden kärkeä kolmella viimeisellä kierroksella.

Els on pahasti hyytynyt parhaiden vuosiensa menosta. WOrld Rankingilla sijoitus on 206., edellinen voitto on vajaan kolmen vuoden takaa. 46-vuotias legenda on voittanut koko urallaan lähes sata ammattilaiskilpailua. Muutama on toivottavasti vielä tulossa, mutta nykyisestä vireestä pitää parantaa melkoisesti.

Kakko sai höntyilyn kuriin

Roope Kakon kaksi viimeistä kierrosta viikonloppuna Abu Dhabissa olivat hyvän toisen kierroksen jälkeen pettymyksiä. Sijaluvuksi tuli 70.

Qatarissa viiden pelatun reiän jälkeen alavireinen tahti näytti jatkuvan, hän oli kaksi yli parin. Viimeisten 13 reiän aikana Roope Kakko teki kuusi birdietä, joista viisi sisääntulossa ( kentän 1-9). Kakko oli birdiekuningas kentän ensimmäisellä yhdeksiköllä, vaikka peli ei aivan parasta mahdollista ollutkaan.

Uusi mato on Kakon tavoitteen mukaisesti koukussa. Menestykseen tarvitaan vielä kolme ehjää kierrosta.

”Alussa tuli omat junnuajat mieleen. Höntyilin lyöntieni kanssa joka suuntaan pelkkä tulos mielessä. Onnistumisten kautta olo rauhoittui, mutta perjantaina pitää parantaa. Yksinkertaisesti pelata paremmin. Nyt kenttä pelasi tuulesta huolimatta yllättävän helppona. Se tuntui lyhyeltä, tuuli tuli edullisesta suunnasta”, Kakko arvioi.

<a href=Mikko Ilonen puttasi kierroksensa aikana 32 kertaa, jolla määrällä on työlästä pysyä kärjen tahdissa.Kuva Getty Images" src="/wp-content/uploads/2016/01/16012715362935.jpg">

Mikko Ilonen puttasi kierroksensa aikana 32 kertaa, jolla määrällä on työlästä pysyä kärjen tahdissa.Kuva Getty Images

Mikko Ilosen peli oli tuloksellisesti tasaisempaa. Birdejä (4) ja bogeja (3) tuli lähes tasatahtiin. Viheriöihin Ilonen osui hyvällä prosentilla ( 15 kerta), väyläosumia oli kahdeksan.

”Taas jäi muutama turha lyönti viheriöille. En ole oikein kärryillä niiden nopeuksien kanssa. Pelaaminen on mallillaan, tuulikin sopivaa. Ovat luvanneet haipakampaa puhuria kahdelle seuraavalle päivälle. Pelattavaa keli kuitenkin. Näistä ei koskaan varmaksi voi sanoa.

Ilosen startti on perjantaina päivän toisessa startissa. Mitalilla on kaksi puolta. Pelin pitäisi edetä ilman isompia odotteluja.

”Lämpöä ei ole tuohon aikaan ( 6.40 paikallinen) ole paljoa. Saa laittautua lähes Batman-asuun pysyäkseen lämpimänä”, Ilonen ennustaa.

Korhonen vaihtoi draiveria

Mikko Korhonen pelasi tuloksen 72.

”Vähän nihkeä rundi, periaatteessa ihan hyvää lyömistä koko ajan, mutta lähelle lyöminen oli hankalaa tuulen takia. En ehkä ollut ihan olosuhteissa sisällä. Lähipeli oli aika huonoa, aina kirjattiin bogi kun vähänkään siltä näytti”, hän sanoi.

”Scooraaminen tökkii vähän. Koitetaan parantaa päivä päivältä.”

<a href=Mikko Korhonen haistelee perjantaina iltapäivätuulia Qatarissa. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2016/01/15041813504728.jpg">

Mikko Korhonen haistelee perjantaina iltapäivätuulia Qatarissa. Kuva: Getty Images

Korhonen teki kisan alla keskiviikkona merkittävän päätöksen ja päätti vaihtaa draiverinsa uuteen malliin. Ratkaisu toimi hyvin myös kilpailutilanteessa.

’Draivasin hyvin uudella kapulalla’, hän kommentoi.

Avauksista puolet päätyi väylälle, mutta keskimäärin niillä oli mittaa mukavat 303 jaardia eli kymmenisen jaardia enemmän kuin avauksilla keskimäärin viime kaudella.

Perjantaina Ilonen starttaa kierrokselleen kello 5.40 Suomen aikaa, Kakko kymmenen minuuttia myöhemmin. Mikko Korhonen pelaa päivän viimeisessä kolmikossa klo 11.20

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje