Roope Kakko viides Prahassa - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Roope Kakko viides Prahassa

Roope Kakolla oli pallo hallussa Tsekissä. Kierroskeskiarvo Tourilla on noin 69,3. Ennen viikonloppua Kakko oli tämän listan kolmas. Kuva: Getty Images

4.pv

4.pv

Roope Kakko jakoi viidennen sijan Prahassa, Albatross Resortissa pelatussa Czech Mastersissa tuloksella 277, (67-72-68-70). Sijaluku on pääkiertueella Kakon toiseksi paras, samaan hän on yltänyt 2013 Madeiralla.

Jaakko Mäkitalon sijoitus oli kaksi lyöntiä heikommalla tuloksella 17.

”Sunnuntain kierroksella tuli huono jakso, jossa tein tuplabogeyn ja bogin peräkkäin. Olo tuntui tuossa vaiheessa tuskaiselta. Aiemmin olisin antanut helpommin periksi, mutta sain otteen takaisin luottamalla svingissä siihen mikä tuntui hyvältä, menin enemmän vaistolla Myös luotto puttiin oli hyvällä mallilla. Pelaamani 70 oli lähellä optimisuoritusta. Tästä jäi taas hyvät läksyt siihen, mitä treenata jatkossa’, sijoituksestaan 35 800 euroa ansainnut Kakko summasi.

Race to Dubai-listalla Kakko on 159 000 euron ansioilla 121. Mikko Korhosen (185 000) tuore sijoitus on 104., Mikko Ilosen ( 348 400) 62.

Ilosella ja Kakolla on voittajakategoria myös vuodelle 2016, Tsekissä karsiutunut Korhonen tarvitsee vielä reilusti euroja uusiakseen työpaikkansa.

’Nyt on käärittävä hihat ja painettava duunia, homma pitää saada takaisin oikealle uralle. Toinen päivä oli jo ensimmäistä parempi. Tulevan viikon harjoittelen Suomessa, seuraavana on vuorossa Hollannin kisa (10.9-13.9)”, Korhonen kertoi oman osuutensa jälkeen (75-74).

Alkavalla viikolla Kakko tarttuu caddien hommiin vaimonsa Minni Blomqvist-Kakon apurina.

’Sillä ajatuksella lähdetään, että kannu tuodaan Ruotsista kotiin’, Roope Kakko suunnitteli.

Vuonna 2008 Blomqvist-Kakko oli Ruotsin kisassa toisena.

European Tourilla pelataan alkavalla viikolla Moskovan osakilpailu, jossa ovat kotimaisista pelaajista mukana Henri Satama, Kalle Samooja sekä Peter Erofejeff.

Mäkitalon ja kahden kierroksen jälkeen karsiutuneen Antti Ahokkaan päätyömaa syksyllä on Challenge Tour.

”Prahan viikko oli osaltani erinomainen, vaikka paljon turhia lyöntejä jäi kentälle. HYvää lyömistä esitin pyhänäkin, jatkuvasti vaan lähestymiset jäivät varman alueen ulkopuolelle. Hyvä fiilis jäi, tuli lisää uskoa sille, että tällä tasollakaan ei tarvitse pelata ihan äärirajoilla menestyäkseen”, Mäkitalo mietti urakkansa jälkeen.

Teemu Tyry

3.pv

title_115134Belgian nouseva tähti Thomas Pieters (-17) taistelee sunnuntaina Czech Mastersin voitosta yhdessä Pelle Edbergin (-16) ja Torbjörn Olesenin (-13) kanssa. Pieters ja 36-vuotias Edberg tavoittelevat ensimmäistä ET:n kisan ykköstilaa, Olesenille voitto olisi kolmas.

Mahdollisuuksia on myös Robert Dinwiddiellä (-12) ja Matthew Fitzpatrickilla (-12).
Näiden takana tuloksessa yhdeksän alle olevat Roope Kakko, Mikael Lundberg, Peter Uihlein ja SamHutsby ovat lähes mahdottomalta tuntuvan haasteen edessä voiton suhteen.

Lähipeli Kakon aseena

Roope Kakko (67-72-68) nousi takaisin kärkikymmenikköön, vaikka peli ei ollutkaan parhaassa tikissään.

”Tiiauspaikoilta viheriölle oli huomattavasti eilistä vaikeampaa. Lähipeli oli sitten sitäkin timanttisempaa. Tein pari aivan uskomatonta up&downia, joiden avulla pysyin pelissä mukana. Peli oli minulle tänään ”kiltti”. Sunnuntaina täytyy palata hyvään lyömiseen, muuten ei menestystä tule”, Kakko järkeili päivänsä jälkeen.

Vaikka voittomahdollisuudet ovat minimaaliset, uran toiseksi paras sijoitus ( toistaiseksi 5.) on hyvin mahdollinen.

Jaakko Mäktialo suuntaa alkavalla viikolla Tanskan ET-kilpailuun. Kuva Vesa KoivunenJaakko Mäkitalo pelasi Kakon tavoin lauantaina tuloksen 68. Vaikka tuloskunto on parantunut kisan edetessä(71-70-68), Mäkitalo piti kahden ensimmäisen päivän lyömistään parempana.

”Niillä en saanut tehtyä tulosta. Lauantaina oli hivenen enemmän haparointia tekemisessä, mutta käytin par-viitoset hyväkseni. Lisäksi selvitin muutaman vaikeamman paikan, joista oli oli bogia tarjolla. Ilon kautta lähden sunnuntain kierrokselle”, Mäkitalo suunnitteli

Tsekin kisa on hänelle uran 11. European Tourilla. Paras sijoitus on toistaiseksi 30., joten sen rikkominen on nykyisestä asemasta (17.) hyvin realistinen mahdollisuus.

Teemu Tyry

2.pv

Albatross Golf Resortissa tahtipuikkoa heiluttevat nuoret pelaajat. Matthew Fitzpatrick oli amatöörinä maailmanlistan ykkönen. Tällä kaudella hän oli jo toinen Sveitsin osakilpailussa, uran ensimmäinen ykköstila saattaa nähdä päivänvalon sunnuntaina.

Toista kauttaan European Tourilla pelaavaa Thomas Pietersia pidettiin jo siinä vaiheessa suurena lupauksena, kun hän siirtyi ammattilaiseksi. Pieters voitti USA:ssa NCAA:n ykkösdivisioonan henkilökohtaisesn sarjan Jordan Spiethin ja amatöörien maailmanlistan silloisen ykkösen Patrick Cantlayn nenän edestä.

Tulokaskaudellaan ET:lla belgialainen taipui Espanjan avoimissa Miguel Angel Jimenezille vasta uusinnan jälkeen.

Kärkikymmenikössä nuorisoa edustavat myös 18-vuotias Renato Paratore (-6) sekä Ben Stow (23-v, -6)

Yhdeksikön birdie sytytti Roope Kakon

title_102492Roope Kakon peli käynnistyi hapuillen, hän teki ensimmäiselle kolmelle kaksi bogeyta ja birdien. Kahdeksannelle tulleen bogeyn jälkeen hän oli jo seitsemän lyöntiä kärjestä ja päiväänsä kaksi yli.

Kakko käänsi nopeasti tilanteen toiseen suuntaan, reiíllä yhdeksän , 11 ja 12 tulleet birdiet nostivat suomalaisen takaisin kärkikymmenikköön. Viimeisillä kuudella hän teki yhden bogeyn lisää ja sai tuloksekseen 72. Eroa Fitzpatrickiin (-11) ja Pelle Edbergiin on kuusi lyöntiä ja sijaluku 12.

”Tiiltä viheriölle oli taas hyvää tekemistä, putteja olisi voinut mennä enemmän koteloon. Putit kun eivät tuntuneet mitenkään huonoilta”, Kakko kertasi päiväänsä. Pysyin kuitenkin omassa pelisuunnitelmassani ja se on tärkeintä. Tästä on ihan hyvä lähteä viikonloppuun”, Kakko jatkoi

Myös Jaakko Mäkitalo 71–70 selvisi jatkoon, sijaluku on 36. Mikko Korhonen (75–74) ja Antti Ahokas (74–77) karsiutuivat.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)