26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Roope Kakko totuttelee pomppupalloiluun St.Andrewsissa

Roope Kakko on kolmen viimeisen ET-kisan kuntopuntarilla mitattuna St.Andrewsin kisan kuumimpia pelaajia. Kuva: Getty Images

Roope Kakko ehtii harjoitella tavallista pidempään, maanantaista keskiviikkoon European Tourin syksyn suurkilpailuun. Syykin on selvä, peräti viiden miljoonan palkintopotin Alfred Dunhill Links Championships käydään kolmella maailmankuululla links-kentällä. Pelaajilla on erillisessä pro-amissa torstaista lauantaihin amatööri parinaan.

Viimevuotisen kisan sankari oli ensimmäisen ET-voiton saavuttanut Oliver Fisher. Mikko Ilonen karsiutui lyönnillä, Roope Kakko reilummalla marginaalilla.

”Oli hienoa tulla tänne. Kaikki kolme kenttää ovat fantastisessa kunnossa. Lämpöäkin on alkuviikosta piisannut jopa 20 asteen verran. Oma suosikkini on St.Andrews, joka pelataan olosuhteista riippuen aina erilaisena. Links-golf on todellakin erilaista kuin se, jota yleensä pelaamme. Viimeisen 10 vuoden aikana kokemukseni links-golfista on hyvin vähäistä. Pomppuihin ja kentän muotoihin on totuttelemista.”

”Tärkeintä on unohtaa kaikki tekninen tekeminen ja hakea rohkeasti niitä lyöntejä, mitkä näyttää ja tuntuu silmään oikeilta”, Kakko jakoi ajatuksiaan tiistaina illalla.

Kakko listakärkenä

Kakko on pelannut kolme viimeistä ET:n kisaansa huimaan tahtiin. Plakkarissa on voitto Madeiralta, viides tila Tsekistä ja 11. sija Hollannista. 12 viimeistä kierrosta hän on kiertänyt 51 alle parin.

Alkukesästä Kakko on noussut World Rankingillla 391 sijaa ( 604-213) sekä vallannut ET:n kierroskeskiarvolistalla ykköspaikan 69,47. Kierroksia Kakolla on takana pääkiertueelta 22.

”Tuo otos on osaltani vielä niin pieni, että se ei anna oikeaa kuvaa”, hän vähättelee listasijoitustaan.

” Nöyränä poikana tässä täytyy taistoon lähteä. Lyönti ja kierros kerrallaan mennään, asioiden edelle ei kannata kiirehtiä.”

Vastuskin on kovaa. Mukana on neljä entistä maailmanykköstä ( Els, Westwood, Donald, Kaymer), 11 Alfred Dunhill Links Championshipin aiempaa voittajaa, sekä peräti 91 pelaajaa jotka ovat voittaneet European Tourilla.

Suurimpien suosikkien listalle voidaan hyvin asettaa Martin Kaymer, Thomas Pieters, Branden Grace, sekä Openissa St.Andrewsissa pitkään kärjessä ollut Danny Willett.

Mikko Ilonen on ollut viimevuotisesta karsiutumisestaaan huolimatta useasti sijoilla 20-29. Iso onnistuminen puuttuu vielä. Openissa niskavammasta kärsinyt Ilonen karsiutui lyönnillä. Menestysnälkää hänen osaltaan kasvattaa entisestään hieno peli European Openissa, joka päättyi viiden viimeisen reiän romahduksen jälkeen sijalukuun 44.

Ilosen ajatuksia Skotlannin kisasta ensimmäisen kisapäivän aamuna.

Kingsbanrs Golf Links on Golf Digestin USA:n ulkopuolisten kenttien listalla 34. Kilpailun kolmesta kentästä se on useimpien mielestä kaunein.Kuva: Kingsbarns

Kingsbanrs Golf Links on Golf Digestin USA:n ulkopuolisten kenttien listalla 34. Kilpailun kolmesta kentästä se on useimpien mielestä kaunein.Kuva: Kingsbarns

Kentät on trimmattu pelaajaystävälliseen kuntoon, sillä pro-amissa on mukana myös tasoituksen ja pelitaidon osalta tavallisia golfareita. Suuri osa on kuitenkin oman alansa entisiä ja nykyisiä huippuja. Kuuluisimpia ovat Franz Klammer, Ruud Gullit, Huey Lewis, Hugh Grant sekä Bill Murray.

Alfred Dunhill Links Championshipin lähtöajat julkaistaan poikkeuksellisesti vasta keskiviikkona.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje