[13][26]

[13][26]

Roope Kakko terävöittää lähipeliään

Roope Kakko saa ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella caddiekseen Late Hämäläisen.

Roope Kakon alkukausi on sujunut mollivoittoisesti, epäonneakin on ollut mukana. Neljässä kilpailussa paras sijoitus on 55. Madeiran kisa jäi kesken huonon sään vuoksi, Kakko oli avauskierroksen jälkeen kärkimiehiä.

Ammattilaisena vuodesta 2004 pelanneen Kakon päätyöpaikka on Challenge Tour, pääkiertueen kisoihinkin hän pääsee muutaman kerran mukaan.

Edellisviikolla Kakko oli 60. Malmön CT-kisassa.

”Olen siirtänyt viimeisten viikkojen aikana reeneissä huomiota lähipeliin. Kun se on kunnossa ja tiedostan tekeväni up & downeja hyvällä prosentilla, tulee kenttäpeliinkin luottoa. Kahden viikon aikana olen saanut lähipeliin erittäin paljon terävyyttä,” Kakko kertoi ennen Itävallan matkaansa.

Diamond Country Club on koulinut Kakkoa kahdella edellisellä yrittämällä.

Hän jätti leikin kesken vuonna 2012 pelattuaan avauskierroksen tulokseen 82.

Viimevuonna Kakko siirsi kolmannella kierroksella mainoskylttiä ja tuli hylätyksi väärän kortin allekirjoituksen vuoksi. Tuossa vaiheessa hän oli tuloslistalla 16.

’Uskon olevani valmis tekemään hyvää tulosta, revanssihengessä lähden torstain kierrokselle,’ hän jatkoi.

Startti on torstaina kello 9.50. Kisa on ET:lla uran 83., ansioita on kasassa 472 000 euroa, joista 105 000 tuli vuoden 2009 Irish Openista.

’Kauden tavoite on pelata hyvää golfia ja menestyä, oli sitten kyseessä ET:n tai CT:n kilpailu. Turun Gant Open on luonnollisesti ohjelmassani, ’ hän lupasi.

Vuosi 2013 oli Roope Kakolle Challenge Tourilla loistava. Hän ansaitsi paikan ET:lle ja nousi maailmanlistalla sijalle 209. Ennen viikonlopun kisaa rankkaus on 604. Potentiaalia on siis huomattavasti nykyistä parempaan suoritustasoon.

Mikko Ilosen ”paluu” ET:lle käynnistyi vuonna 2006 Itävallan kilpailun hurjasta viimeisestä kierroksesta. Ehkä Roope Kakon peli aukeaa kentällä, joka on toistaiseksi tuottanut hänelle vain pettymyksiä.