16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Roope Kakko ja Tapio Pulkkanen katsomoon ET:n karsintafinaalissa

PGA de Catalunyan kentillä jatkuvissa karsinnoissa ei kahdella viimeisellä kierroksella nähdä suomalaisia. Roope Kakolla oli kolme ja Tapio Pulkkasella neljä lyöntiä liikaa. Kisan johtoon nousi hurjan tuloksen 61,-9 tehnyt Englannin Nathan Kimsey.

Roope Kakko ja Tapio Pulkkanen pelasivat maanantain tapaan neljännen kierroksen ryhdikkäästi ja nousivat European Tourin karsintafinaalin tuloslistalla. Nousu ei kuitenkaan ollut riittävää.

Kakko sai lentävän lähdön päiväänsä ja (72-74-73-68) oli yhdeksän reiän jälkeen jo lupaavasti kolme alle. Sisääntulon kaksi  bogia veivät mahdollisuudet. Lopputulos 68 (-2) nosti Kakkoa 25 tilaa, lopullinen sijoitus oli 85. Kohtaloksi koituivat kaksi ensimäistä päivää, joiden jälkeen hän oli 141.

Kaudelle 2017 Kakko saa vahvan kortin Challenge Tourille. European Tourilla hän päässee pelaamaan muutaman kisan oltuaan rahalistan 143.

<a href=Tapio Pulkkanen ei saanut parastaan irti kuluvalla kaudella Challenge Tourilla (140:s) eikä myöskään karsinnoissa. Kuva Getty Images" width="1772" height="1181" />

Tapio Pulkkanen ei saanut parastaan irti kuluvalla kaudella Challenge Tourilla (140:s) eikä myöskään karsinnoissa. Kuva Getty Images

Tapio Pulkkanen laski kisan käsistään pitkälti jo avauspäivänä Stadium Coursella, (77,+5) Kaikilla seuraavilla kierroksilla ( 66-75-69) hän paransi asemiaan, takamatkaa oli kuitenkin liikaa.

Pulkkasen karsinnoista saama kategoria tuo hänelle varsin rajoitetun kortin Challenge Tourille, jossa päättyvällä kaudella 17 kisaa tuottivat sijaluvun 140.

Kisaa jatkavat 70 parasta ja saman tuloksen omaavat. Kuuden kierroksen jälkeen 25 ensimmäistä ja saman tuloksen omaavat saavat vahvan kortin ET:lle.

Nathan Kimsey on pelannut ET: n karsintoja kuluvana syksynä jo 12 kierrosta. Paikka pääkiertueella on yllättäjällä käsien ulottuvilla/Getty Images)

Nathan Kimsey on pelannut ET: n karsintoja kuluvana syksynä jo 12 kierrosta. Paikka pääkiertueella on yllättäjällä käsien ulottuvilla/Getty Images)

Tiistaina suomalaisten tavoin Tour Coursella pelannut 23-vuotias Nathan Kimsey näytti muille perävaloja tuloksella 61 (-9). Kimsey on pelannut ammattilaisena jo kolme vuotta ilman mainittavaa menestystä. Hän selvitti ET:n ensimmäisen karsintavaiheen rimaa hipoen, toinen meni läpi reilulla marginaalilla.

Menestyshistoriaa löytyy amatöörikentiltä, vuonna 2013 Kimsey edusti Iso-Britanniaa ja Irlantia Walker Cupissa.

Ennen kahta viimeistä päivää hän johtaa konkarikolmikkoa Edoardo Molinari (35-v), Robert Coles (44-v), Richard McEvoy (37-v) kolmella lyönnillä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje