Roope Kakko toi  Suomeen kesällä 2015 Madeiran ET-kisan voiton.
Kuva: Getty images.
European Tour | Kilpagolf |
10.11.2017

Roope Kakko kovan paikan edessä karsintafinaalissa

Peräti 14 perättäisen kauden aikana European Tourin kisoja pelanneelta Kakolta odotetaan vahvaa esitystä Kataloniassa, jotteivat portit sulkeudu ET:lle ja CT:lle vuoden 2018 osalta.

ET:n karsintafinaalissa on mukana kuusi suomalaista, joista vain Oliver Lindellillä on vahva pelioikeus Challenge Tourille vuodelle 2018.
Roope Kakon lisäksi mukana olevista  Mikael Salminen, Kim Koivu, Linus Väisänen sekä varmuudella CT:lle rajoitetun pelioikeuden omaava Kalle Samooja himoitsevat Lindellin tavoin  paikasta ylimmälle oksalle, eli ET:lle.

Minimitavoite viisikolle on saada kohtuullinen kortti Challenge Tourille selviämällä neljän kierroksen jälkeen  jatkoon ( top-90)  kahdelle viimeiselle kierrokselle.

Barcelonasta reilun tunnin ajomatkan päässä Tarrragonan La Lumine Golf Clubilla lauantaina käynnistyvä pääkiertueen karsintafinaali on Roope Kakolle jo uran kymmenes.
Hän sai tätä kautta kortin syksyllä 2010, mutta vuoden 2011 pelit keskeytyivät jalkavamman takia.

”Tavoite on kristallinkirkas. Pitää kaivaa hyvä peli esiin, luottaa itseensä sataprosenttisesti kentällä ja lunastaa työpaikka”, Roope Kakko kiteyttää.

35-vuotiaan Kakon ammattilaisura käynnistyi 2004 hänen voitettuaan amatöörinä  Espoossa pidetyn Challenge Tourin kisan.

Vahvan pelioikeuden European Tourille hän on omannut vain  kausilla 2014 ja 2016, mutta 14 vuonna peräkkäin (2004-2017) Kakko on pelannut vähintään kaksi ET:n kisaa. Tätä pidempi sarja on suomalaisista vain Mikko Ilosella (2000-)

Kakko voitti pääkiertueen Madeiran kisan kesällä 2015, joka takasi vahvan kortin kiertueelle vuoden 2016 loppuun asti.

Rion olympialaiset olivat Roope Kakolle muistiinjäävin tapahtuma, vaikka menestystä ei tullutkaan.
Kuva: Getty Images

Ykköstilan  jälkeen menestys on jäänyt vuosina 2016-2017 vaatimattomaksi. Päättyneellä kaudella hän pelasi ET:lla kahdeksan kisaa, kilpailuja on ennen karsintafinaalia Challenge Tour mukaanlaskien 19.

Parhaaksi sijoitukseksi jäi 20:s. Kymmenessä viimeisessä kisassaan Roope Kakko on selvinnyt viikonlopun kierroksille vain kahdesti.

Lokakuussa pelaamansa kisan jälkeen Kakko lensi Floridaan kolmen viikon leirille.

”Ensimmäiset kymmenen päivää panin tekniikkaa kuntoon. Sen jälkeen löin viikon verran palloja kohteisiin, kolmas jakso oli pitkälti pelaamista yhdessä valmentajani Mika Piltzin kanssa. Fyysisesti olen hyvässä kunnossa ja peli toimii. On kasvanut hyvä nälkä tähän karsintafinaaliin”, Kakko kertoi perjantaina tunnelmistaan.

Mailapojakseen hän on Lumine Golf Clubille pestannut luottocaddiensä Lauri Hämäläisen, joka sai järjestettyä vapaita siviilivirastaan pankissa.
”Laten mukanaolo on tärkeä palanen kokonaisuutta. Missiomme on selvä. Hieno mahdollisuus on edessämme ja siihen tartutaan.”

 

 

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.