Roope Kakko kauden kovimmalla tuloksellaan top 10:n tuntumaan Tšekin CT-kilpailussa - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Roope Kakko kauden kovimmalla tuloksellaan top 10:n tuntumaan Tšekin CT-kilpailussa

Roope Kakko teki lauantaina armottomasti tulosta. Kuva: Getty Images

Kakko harmitteli, etteivät kotimaan olosuhteet ole tarjonneet mahdollisuutta laadukkaaseen harjoitteluun.

Roope Kakko (-5) kuului päivän elittiin Tšekin Dritecissä jatkuneessa Challenge Tourin kilpailussa. Hän pelasi Czech Challenge -turnauksen kolmannella kierroksella tuloksen 65, ja loikkasi kaukaa jaetulle 13. sijalle.

Otteitaan päivästä toiseen kisassa parantanut Kakko tehtaili lauantaina seitsemän birdieä, kun kahtena ensimmäisenä päivänä punaisia rinkuloita oli ilmestynyt korttiin yhteensä viisi kappaletta. Kolmannen kierroksen ainoa tahra oli Golf & Spa Kuneticka Hora -kentän kolmannella reiällä lipsahtanut tuplabogey.

Kakko sai kaipaamastaan pelituntumasta paremmin kiinni perjantaina, jolloin esityksessä oli jopa parempia viitteitä kuin tänään.

”Eilen pelasin mielestäni oikein hyvin huonon startin jälkeen, ja tänään sitten ei ollut ihan niin hyvän tuntuista. Tein kuitenkin armottomasti tulosta”, hän sanoi.

Erinomaisen kyvyn kovien tulosten pelaamiseen omaava Kakko on seitsemän lyönnin päässä turnauksen paalupaikalla olevasta Ranskan Ugo Coussaudista (-12). Kahdeksatta sijaa jakaviin pelaajiin matkaa on yksi lyönti.

Vaikka ollaan jo kesäkuun puolella, Kakosta tuntuu, että kausi on vasta aluillaan. Näin on myös käytännössä, sillä espoolainen on pelannut vasta viisi kilpailua. Näistä vain yksi on johtanut jatkokierroksille.

”Afrikan-turnee meni vähän treenileiristä. Kyllä on ollut vaikea kevät Suomessa. Laadukasta treeniä on ollut aika vaikea saada, ja tuntuu että nyt vain tarvitsee peliä paljon. Suomessa on ollut niin kylmät kelit, ja kenttiä ei hyvällä omatunnolla voi kentiksi vielä kutsua. Täytyy vain olla ahkera näissä kisoissa ja parantaa koko ajan. Huomenna taas into piukassa kehiin”, Kakko jatkoi.

Niin ikään lauantaina vahvasti pelannut (67) Oliver Lindell on Matias Honkalan kanssa 30. sijaa jakavien joukossa kokonaistilanteessa kolme alle.

Tsekin kisan kärjessä Ugo Coussaudilla on kahden lyönnin etumatka Nicolai Kristenseniin (-10). Toinen tanskalainen, Martin Simonsen (-8), täydentää kärkikolmikon.

Lue seuraavaksi: Kun putti kulkee, tulosta tulee – Matias Honkalalta komea nousu Challenge Tourilla

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje