Huippukierros! − Roope Kakko jälleen kärjen tuntumassa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Huippukierros! − Roope Kakko jälleen kärjen tuntumassa

Roope Kakko pelasi keskiviikkona tyylikkään kierroksen Silkeborg Ry Golfklubin kentällä. Kuva: Getty Images

Kakko näyttäisi saaneen puhtia Vierumäen turnauksen menestyksestä.

Hyvillä otteilla on usein tapana kantaa. Roope Kakko pelasi viime viikolla Vierumäen Challenge Tour -kilpailussa parhaan turnauksensa vuosiin sijoituttuaan kolmanneksi. Nyt haastajakiertueen karavaani on Tanskan Skanderborgissa, ja espoolainen häärää jälleen tuloslistan yläpäässä.

Kakko käytti Made In Denmark Challenge -kilpailun ensimmäiseen kierrokseen 65 (-7) lyöntiä, ja on jaetulla viidennellä tilalla. Hän aloitti urakkansa ylväästi eaglella ja teki ulosmenon puolivälissä kaksi peräkkäistä birdieä.

Etuysin loppuun tulleet kaksi bogia hidastivat hieman tahtia, joka kiihtyi uudelleen sisääntulossa. Hän hurjasteli jälkimmäisellä ysillä vielä viisi birdieä, ja lähtee toiselle kierrokselle kahden lyönnin päässä paalulta olevasta Saksan Marcel Schneiderista.

Kakolle, 37, kausi Challenge Tourilla on ollut kaikkea muuta kuin helppo. Hän on päässyt haastajakiertueen turnauksiin vaihtokorttien avulla, mutta ensimmäiset kisat olivat vaikeahkoja. Otteet ovat parantuneet hitaasti, kunnes kauden kuudennessa kilpailussa Vierumäellä tuli kaivattu onnistuminen. Se avasi Kakolle myös automaattisen paikan Tanskan kilpailuun.

Hän nousi viime viikonvaihteessa CT:n rankingissa lähelle sitä joukkoa (16−45), joka kauden päätteeksi etenee suoraan Euroopan kiertueen karsintafinaaliin. Toinen sija, saati voitto, avaisi hänelle loistavat näkymät taistella paikasta top 15:een ja ET:n kortista kaudeksi 2020.

Kakko aloittaa toisen kierroksensa Silkeborg Ry Golfklubilla torstaina kello 9.50 Suomen aikaa.

Aleksi Myllymäen (T100) avauskierroksen tulos oli 71, Henri Satama (T138) käytti keskiviikkona kolme lyöntiä enemmän.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje