Kakko yllättyi Cadizin kisan tulostasosta: ”Ajattelin, että olisin noussut komeasti top 10:een” - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Kakko yllättyi Cadizin kisan tulostasosta: ”Ajattelin, että olisin noussut komeasti top 10:een”

Roope Kakko on ennen päätöspäivää neljä lyöntiä kärjestä. Kuva: Getty Images

Edes kolmas peräkkäinen kuutosella alkava ja paras henkilökohtainen tulos ei riittänyt nostamaan Roope Kakkoa kymmenen joukkoon, mutta kärki ei ole kaukana.

Erinomainen kolmas kierros ei aivan nostanut Roope Kakkoa Espanjan Cadizissa meneillään olevassa Challenge Tourin kilpailussa top-kymppiin. Kakko käytti torstain kierrokseen 67 lyöntiä, ja nousi tuloslistalla mukavasti yhdeksän pykälää, jaetulle 11. tilalle.

Kakko avasi kierroksen bogilla, mutta iski välittömästi perään eaglen kentän ensimmäisellä par-viitosella. Vahva ote jatkui etuysin edetessä hänen tehtyä ulosmenon jälkipuolella vielä kolme birdieä.

Espoolainen käväisi takaysin alussa tulleiden kahden peräkkäisen birdien myötä kilpailun jaetulla kärkipaikallakin, mutta ruuti ei ollut kierroksen viimeisellä kolmanneksella aivan yhtä kuivaa. Hän kuittasi 13. reiän bogin välittömästi birdiellä, mutta loppusuoran ainoaksi parista poikenneeksi reikätulokseksi jäi 16:nnen bogey.

”Tänään oli oikein hyvä päivä. Lähipeli ja putti olivat edelleen hyvää ja sain vähän lyömisestäkin kiinni. Ajattelin että olisin noussut komeasti top 10:een, mutta hyvin saa tällä viikolla pelata, jos meinaa hyvän sijoituksen raapia”, kokonaistilanteessa -12 oleva Kakko sanoi.

”Tuntuu että moni muukin on onnistunut tällä viikolla ja tulostaso on kyllä omia odotuksia kovempi. Ei se auta kuin paketoida kolmen viikon turnee hyvällä rundilla ja katsoa mihin sillä sitten loppujen lopuksi pääsee.”

Kakko on kärkipaikkaa jakavia Skotlannin Ewen Fergusonia ja Ranskan Frederic Lacroix’ia neljä lyöntiä perässä. Viidettä sijaa jakavat ovat lyönnin päässä, ja heidän joukostaan löytyy myös kisan paras pohjoismaalainen, Ruotsin Christofer Blomstrand.

Alex Hietala pelasi niin ikään vahvasti ja Kakon tavoin tuloksen 67. Kierros oli virheetön, sillä kortista löytyi viisi birdieä ja 13 paria. Hietala jakaa mainiosti 18. sijaa ollen vain lyönnin päässä Kakosta ja kaksi lyöntiä top 10:stä.

Matias Honkalan 69 lyöntiä käsittäneen kierroksen alku sujui murheellisesti, sillä hän oli päivän urakkaansa neljän reiän jälkeen jo neljä yli parin. Tähän virheet jäivätkin, ja sisuuntunut Honkala näytti todellista potentiaaliaan.

Viitosen birdien jälkeen oli hetken aikaa rauhallisempaa, kunnes hän täräytti takaysin alkajaisiksi viiden birdien suoran. Päivän seitsemäs birdie tuli 16. reiällä, ja yksi olisi tarvittu vielä lopussa, jotta 35. sijaa jakavan Honkalan (-7) sisääntulon saldo olisi painunut kakkosella alkavaksi.

Challenge de España on toinen peräkkäinen Iberostar Real Club de Golf Novo Sancti Petri -kentällä pelattava Euroopan haastajakiertueen turnaus, jossa on viime viikon tapaan jaossa palkintorahaa 200 000 euroa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje