22.–29.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Roope Kakko hyytyi jatkokierroksilla – ”Mokasin tämän viikonlopun pään sisällä”

Roope Kakko myönsi, että henkinen puoli petti kilpailun tärkeimmillä hetkillä. Kuva: Getty Images

Kauden parhaasta suomalaissijoituksesta CT:llä vastannut Kakko luottaa projektiinsa ja uskoo kauden edetessä parempiin tuloksiin.

Roope Kakon haaveet korkeasta sijoituksesta Tukholman pohjoispuolella Österåkerissa pelatussa Challenge Tourin kilpailussa murtuivat toiseen peräkkäiseen vaisuun kierrokseen. Kakko pelasi kisan viimeisenä päivänä perjantain tapaan tuloksen 73, ja putosi jaetulle 12. sijalle.

Kahdella peräkkäisellä 67 lyönnin kierroksella Dormy Openin aloittanut Kakko pysytteli tiukasti kärjen tuntumassa turnauksen puoliväliin saakka. Mahdollisuudet voittotaisteluun kävivät kolmantena päivänä ohuiksi, mutta top-kolmonen oli edelleen kiikarissa.

Ilotulitusta riitti lauantainakin kuuden birdien edestä, mutta kompastukseksi koituivat isot virheet. Kaksi tuplabogia ja kaksi bogia pudottivat Kakon vääjäämättä top 10:n ulkopuolelle.

”Ei siinä jäänyt mitään seliteltävää. Peli oli kyllä hyvässä iskussa, mutta miehen kupoli ei tällä kertaa pysynyt kyydissä mukana. Niin pirun kova into on onnistua ja pärjätä, että ei millään saanut itseä hetkeen, vaan mieli oli tuloksen perässä. Mutta ei me mökötetä. Hirveä hinku on päästä takaisin haistelemaan vähän kärkisijoja, ja olla silloin valmiimpi ja paremmassa balanssissa”, Kakko sanoi.

”Mä mokasin tämän viikonlopun pään sisällä, enkä pelkää sitä myöntää. En silti pelkää mennä samoihin hommiin uudestaan ja yrittää onnistua. Mulla on helkatin hyvä projekti nyt meneillään − selkeät sävelet fysiikassa ja valmentaja (Mika) Piltzin kanssa todella selkeät sävelet, minkä kanssa mennään. Kyllä tästä hyvä vielä tulee, mutta se päivä ei vielä ollut tänään.”

Vaikka Kakolle jäi Österåkerista vähemmän käteen kuin odotettiin, 12. sija on silti kauden paras suomalaissaavutus Challenge Tourilla. Kakko nousi kisan päätteeksi haastajakiertueen rankingissa sijalle 41.

Lauri Ruuska (par) oli kilpailussa 58:s ja Juuso Kahlos (+5) 69:s. Kim Koivu, Oliver Lindell ja Antti Ahokas karsiutuivat.

Dormy Openin voitto ratkaistiin kokonaistulokseen -15 päätyneiden Ranskan Felix Moryn ja Ruotsin Björn Hellgrenin kesken playoffissa. Ensimmäinen uusintareikä tasattiin, mutta toisella yrittämällä Moryn birdie oli Hellgrenille liikaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje