Roope Kakko edelleen paalulla! – ”Huominen on ihan kunnon shootout” - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Roope Kakko edelleen paalulla! – ”Huominen on ihan kunnon shootout”

Roope Kakko arvioi pelanneensa tähän asti parasta lyöntipeliä Tanskassa. Pari virhettä jäivät kuitenkin harmittamaan. Kuva: Tomi Natri

Toiseksi viimeisen reiän pieni herpaantuminen päästi neljä pelaajaa rinnalle.

Roope Kakko (-17) jatkaa loistavia otteitaan Tanskan Skanderborgissa meneillään olevassa Made in Denmark Challenge -kilpailussa. Hän pelasi turnauksen kolmannella kierroksella tuloksen 68, ja lähtee päätöspäivään jaetulta kärkipaikalta neljän muun pelaajan kanssa.

Kärjessä jo 36 reiän jälkeen ollut Kakko jatkoi perjantaina siitä mihin edellispäivänä jäi, ja siivitti hyvää menoaan neljän etuysillä tulleen birdien myötä. Hän painoi lisää kaasua kahden peräkkäisen birdien muodossa rei’illä 12 ja 13 siirtyen tässä vaiheessa kahden lyönnin johtoon.

Kakko vaikutti jo pääsevän lauantain kierrokselle pienen etumatkan turvin, kunnes teki tuplabogeyn Silkeborg Ry Golfklubin kentän 17. reiällä. Päivän urakka päättyi lopulta hallittuun pariin.

”Oikeastaan vahvin päivä lyöntipuolelta, mutta pari huonoa vetoa ja niistä maksimirangaistukset, jotka söivät parhaan terän tuloksesta”, viime viikolla kolmanneksi Vierumäen CT-kisassa sijoittunut Kakko sanoi.

Kertoo kentän huonosta setupista, joka ei erottele pelaajia tarpeeksi.

Hauskana yhteensattumana, Kakko on tehnyt jokaisena pelipäivänä seitsemän birdieä. Ne ovat myös jakautuneet varsin tasaisesti (11+10) kummallekin kenttäpuoliskolle.

Espoolaisen kanssa samassa -17-tilanteessa ovat Skotlannin Calum Hill, Ruotsin Joe Sjöholm sekä englantilaiset Richard Bland ja Matthew Jordan. Nelikosta Hill, Bland ja Jordan ovat Challenge Tourin rankingissa top-seiskassa. Myös Sjöholm kiikaroi tiukasti paluuta ET:lle ollen pistetilastossa Kakkoa yhdeksän pykälää korkeammalla, sijalla 37.

”Todella erikoinen kisa, kun mennään lauantaihin ja käytännössä 30 ukkoa on voittotaistelussa. Kertoo kentän huonosta setupista, joka ei erottele pelaajia tarpeeksi. Mutta mikäs siinä; se on kaikille sama ja nyt huominen on ihan kunnon shootout, jossa parhaalle kierrokselle on pyttyä tarjolla”, Kakko tuumaili.

Voitolla, yksin otetulla kakkostilallakin, Kakko nousisi Tanskan kisan jälkeen tiukasti taistelemaan paikkaa rankingin top 15:een, jolle irtoaa kauden päätteeksi kortti European Tourille.

Henri Satama jäi reilusti cut-rajan alapuolelle. Aleksi Myllymäki keskeytti toisella kierroksella.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje