3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista

3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Riittääkö Gallacherin ruuti Gleneaglesiin?

Stephen Gallacherin mahdollisuudet Ryder Cup -joukkueeseen ovat vielä omissa käsissä. Kuva: Getty Images

Euroopan kiertue jatkuu tällä viikolla Torinossa pelattavalla Italian Open -turnauksella. Se on samalla Stephen Gallacherille viimeinen mahdollisuus nousta suoraan ensi tiistaina julkistettavaan Euroopan Ryder Cup –joukkueeseen. Suomalaisista Italian avoimiin osallistuvat Roope Kakko ja Mikko Korhonen.

Kakolla on hyviä muistoja Italian avoimista, jossa hän oli vuonna 2009 kahdeksas. Kakon osalta tärkeintä olisi koota loppukauden kisoista mahdollisimman hyvät tienestit, jotta hän nousisi Race to Dubai –listalla korttinsa kaudeksi 2015 säilyttävien 110 pelaajan joukkoon. Sijalta 117 löytyvältä Kakolla on matkaa seitsemän pykälää ylempänä olevaan Matthew Nixoniin reilut 15 000 euroa.

”Olen pelannut kentän pariin otteeseen Challenge Tourilla. Tärkeintä olisi nyt saada ilo mukaan tekemiseen, ja painaa kisa isolla sydämellä. Odotukset eivät ole erityisen korkealla”, Kakko sanoi.

Korhonen (tienestilistalla 141:s) selvitti ennen Tsekin turnausta cutin neljässä peräkkäisessä turnauksessa, ja ansaitsi näissä 54 350 euroa. Heikosti sujuneen Czech Mastersin jälkeen olisi hyvä paikka iskeä kauden paras sijoitus, ja ottaa rankingissa tuntuva askel kohti 110:n rajaa. Top 5 –sijoituksella Korhonen singahtaisi kertaheitolla vähintään 30 pykälää rahalistalla.

”Hyvä olo on rinnassa. Tämä on hieno paikka; kenttä ja viheriöt ovat mainiossa kunnossa. Kaiken lisäksi on kivat kesäkelit”, Korhonen sanoi.

World Points –listalla sijalla 11 olevalta Gallacherilta vaaditaan Italiassa voittoa tai vähintään kakkostilaa. Mikäli skotti nousee viikonvaihteessa kahden joukkoon, jää Graeme McDowellin mahdollinen valinta villin kortin varaan. McDowell ei pelaa tämän viikon kisoissa maanantaina syntyneen esikoisen vuoksi.

Italian Open pelataan tänä vuonna 71. kerran. Sitten vuoden 1925 turnauksen voittajien joukkoon ovat liittyneet muun muassa Sir Henry Cotton, Peter Thomson, Tony Jacklin, Bernhard Langer, Greg Norman ja Sandy Lyle. Viimevuotisessa kisassa Julien Quesnen loppukiri takasi voiton. Ranskalainen pelasi finaalikierroksen sisääntulon 31 lyönnillä, ja kiilasi niukasti toista sijaa jakaneiden Steve Websterin ja David Higginsin edelle.

Kärkisijoitus, mielellään voitto, voisi vielä nostaa <a href=Francesco Molinarin Ryder Cupiin villillä kortilla. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/08/14061509510428.jpg">

Kärkisijoitus, mielellään voitto, voisi vielä nostaa Francesco Molinarin Ryder Cupiin villillä kortilla. Kuva: Getty Images

Kotiyleisön suurimmista suosikeista kisaan starttaavat Molinarin veljekset Edoardo ja Francesco sekä Matteo Manassero. Myös huhtikuussa pelatun Sotogranden turnauksen voittaja Marco Crespi on Italian suuria menestystoivoja.

Muita tulosluettelossa korkealle ennustettavia pelaajia ovat ainakin Rafael Cabrera-Bello, FelipeAguilar sekä Tommy Fleetwood.

Cabrera-Bellon tämänhetkinen iskukyky on pieni arvoitus, sillä hän ei ole kilpaillut PGA Championshipin jälkeen. Cabrera-Bello sähläsi kauden viimeisen major-turnauksen päätöskierroksella tuloksen 80, mutta muuten hän on ollut tänä vuonna yksi luotettavimmista pelaajista Euroopan kiertueella. Cabrera-Bello on jäänyt kaudella 2014 vain kaksi kertaa cut-rajan väärälle puolelle.

Aguilarin kuntopuntari näyttää selkeästi ylöspäin. Jämäkästi viikosta toiseen pelaava chileläinen on voittanut tällä kaudella yhden kisan ET:llä, ja oli Italian avoimissa vuosi sitten neljäs. Fleetwood on tällä hetkellä Englannin kuumin nouseva nimi kiertueella. Voittotili on tämän kauden osalta avaamatta, mutta tilastoissa on kolme Top 5-sijoitusta. Näistä viimeisin tuli viime sunnuntaina Prahassa.

Kisakenttä Circolo Golf Torinolla (par 72) on mittaa 6591 metriä. Ratkaisureiästä käy 17, joka on vasemmalle doglegin tekevä pitkä par-nelonen. Avaus kysyy tarkkuutta, jotta pelaaja saa hyvät lähtökohdat vaativalle lähestymiselle. Väylän griini on kaksitasoinen, ja sen vasemmalla puolella kulkeva puro väijyy karanneita lyöntejä.

Lähde: ET

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje