Richard Sterne metsästää uutta alkua Joburg Openissa - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Richard Sterne metsästää uutta alkua Joburg Openissa

Richard Sterne pokkasi ykköspalkinnon Joburg Openista viimeksi kolme vuotta sitten. Kuva: Getty Images

Euroopan kiertueen kärkinimet edustavat maanosaansa tällä viikolla Malesiassa pelattavassa EurAsia Cupissa, mutta kentälle painutaan kiertueella myös Etelä-Afrikan Johannesburgissa, jossa pelataan palkintoarvoltaan 1,3 miljoonan arvoinen Joburg Open.

Kevättalvella Etelä-Afrikaan palataan vielä Tshwane Openin merkeissä helmikuun puolivälissä. Tämän viikon jälkeen kiertuesirkus siirtyy Arabian niemimaalle, jossa pelataan kolmen seuraavan viikon aikana kolme kisaa eli ns. desert swing.

Alkukauden neljästä kisasta kolme on pelattu Etelä-Afrikassa ja yksi Australiassa. Näistä kahdesta maasta ovat myös tulleet kaikki voittajat: Australiasta Nathan Holman ja Marc Leishman, Etelä-Afrikasta Charl Schwartzel ja Brandon Stone.

Royal Johannesburg & Kensington Golf Clubilla pelattavan Joburg Openin voitto on jäänyt isäntämaahan kaksi kertaa kolmesta. Vuosi sitten voittanut Englannin Andy Sullivan ei ole mukana puolustamassa voittoaan, sillä mies pukee päälleen Euroopan kisapaidan Malesiassa. Kahden edellisen vuoden voittajat George Coetzee ja Richard Sterne kentällä sen sijaan nähdään.

Sterne on aloittanut kautensa kohtalaisen hyvin ollen 32. SA Openissa ja 43. Alfred Dunhill Championshipissä. Itseluottamus onkin tarpeen, sillä miehen viime kausi PGA Tourilla meni pahasti penkin alle: 18 startissaan Sterne selviytyi jatkokierroksille vain kertaalleen.

Siirtyminen ison veden toiselle puolelle osoittautui hankalaksi ja nyt Sterne hakee uutta alkua tutummissa ympyröissä.

Joburg Openin Sterne on voittanut vuonna 2013 ja vuonna 2008. Tuoreempi voitoista tuli suvereenin esityksen päätteeksi yhteistuloksella -27 ja peräti seitsemän lyönnin erolla maanmies Charl Schwartzeliin, joka niin ikään on juhlinut voittoa kisassa kahdesti.

Kaikkiaan 250 ET-startissaan hän on saavuttanut kuusi voittoa. Niistä neljä on tullut kotimaan kamaralla.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje