Reipasta menoa Las Vegasissa – tulos -6 ei riittänyt PGA Tourilla jatkokierroksille - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Reipasta menoa Las Vegasissa – tulos -6 ei riittänyt PGA Tourilla jatkokierroksille

Carlos Ortiz ei millään löytänyt tuloskortistaan vielä yhtä jatkokierroksille johtavaa birdieä. Kuva: Getty Images

TPC Summerlinilla vaadittiin cut-rajan ylittämiseksi kovin tulos 50 vuoteen.

Kuvittele mikä tahansa ammattilaisturnaus. Kuulet kilpailijan pelanneen par 71 -kentällä tulokset 68–68. Saatat ymmärrettävästi ajatella, että tällaisilla suorituksilla vähintään hätyytellään turnauksen kärkipäätä.

Mutta ei kuitenkaan Las Vegasissa, missä jatkui perjantaina PGA Tourin kauden 2020–2021 viides kilpailu, Shriners Hospitals for Children Open. Tuloksilla 68–68 tai ylipäänsä millään 36 reiän jälkeisellä -6-kokonaistuloksella ei nimittäin ollut TPC Summerlin -kentällä pelattavassa kilpailussa asiaa jatkokierroksille.

Karua, mutta totta. On vaikea kuvitella, että pelaaja olisi suorastaan epäonnistunut tuodessaan tulostentarkistajalle toisenakin päivänä kortin, johon on piirretty 18 reiän tuloksen kohdalle numerot 68. Näin kuitenkin on ajateltava, sillä yksikään pelaaja ei voi olla tyytyväinen joutuessaan laittamaan kilpailussa pillit pussiin kesken kaiken.

Kirjainyhdistelmä mc kertoo siitä, että suorituksesi ei ole ollut niin kelvollinen, jotta ansaitsisit pelata samassa kilpailussa myös kaksi jälkimmäistäkin kierrosta, ja sillä siisti.

Jotain täytyy olla kuitenkin pielessä, jos olet 36 reiän kohdalla vain kahdeksan lyöntiä kärjestä, etkä pääse edes kentälle viikonloppuna. Kansa kaipaa sirkushuveja – nyt vastaanottimien äärellä, mutta on pakko todeta, että sääliksi käy. Sekä pelaajia että Yhdysvaltain PGA Touria.

Olisi kisajärjestäjän ja kiertueen velvollisuus huolehtia, että tämä viikon kaltaisilta ”tapauksilta” vältyttäisiin. Säällä ja peliolosuhteilla on tulostasossa oma merkityksensä, mutta esimerkiksi karheikkojen kasvattamisella saadaan kätevästi suuremmat hulluttelut kuriin.

Oma lukunsa on, kuuluuko TPC Summerlin tämän tasoisten pelaajien käsiteltäväksi kiertuekenttien joukkoon.

Joka tapauksessa PGA Tourilla ei ole vaadittu jatkoon päässeiltä yhtä kovaa tulosta 50 vuoteen. ”Uhrien” joukossa oli tukku kovia nimiä. Muun muassa Collin Morikawaa (69–67), Hideki Matsuyamaa (68–69), Paul Caseyta (69–68), Francesco Molinaria (70–68), Charl Schwartzelia (66–72) ja Cameron Champia (67–72) ei nähdä asiallisista tuloksistaan huolimatta viikonlopun kahinoissa.

Major-voittajien joukkoon kaksi kuukautta sitten liittynyt Morikawa selvitti PGA Tourilla karsinnan 23 ensimmäisessä kilpailussaan, mutta on jäänyt yhdeksässä viimeisessä kisassaan kolmesti cut-rajan taakse.

Tuloslistan yläpäässä peräti viisi pelaajaa jakaa johtopaikan, joukossaan Skotlannin Martin Laird sekä viikko sitten Sergio Garcian kanssa lujasti voitosta taistellut Peter Malnati. Tilanteessa -14 ovat myös Patrick Cantlay, Austin Cook sekä vasuri Brian Harman.

Kisan kovalla 62 lyönnin tuloksella aloittanut Bryson DeChambeau joutui antamaan perjantaina kärjessä periksi, mutta eroa johtoviisikkoon on vain yksi lyönti. Myös viime viikolla silmät kiinni voittoon putannut Sergio Garcia (-12) lähtee loistavista asemista kolmannelle kierrokselle.

Lue seuraavaksi: Sergio Garcia tipahti maailmanlistan 50 parhaan joukosta, sisuuntui ja voitti heti puttaamalla silmät kiinni

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje