18.–26.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Reed U.S. Openin kärkeen – Winged Foot näytti luonteensa toisella kierroksella

Vaikeista olosuhteista pitävä Patrick Reed on ollut Winged Footin kentällä kuin kotonaan. Kuva: Getty Images

Sami Välimäki jäi kahdeksan lyöntiä jatkopaikasta.

Winged Foot -kentällä New Yorkin osavaltiossa alkoi perjantaina näyttää siltä kuin U.S. Openissa on yleensä totuttu. Parin alitukset kävivät huomattavasti harvemmaksi, ja päivän parhaaksi tulokseksi jäi Bryson DeChambeaun aamupäivällä pelaama 68 (-2). Se nosti hänet kakkoseksi, lyönnin päähän johtopaikan haltuun ottaneesta Patrick Reedistä (-4).

Siinä missä 21 pelaajaa löi torstaina pehmeiden viheriöiden ja helpompien lipunpaikkojen myötävaikutuksella tulostaululle kuutosella alkavat lukemat, pystyi toisella kierroksella samaan enää kolme pelaajaa.

”Tuntuu siltä, että he halusivat antaa meille aluksi vähän siimaa ja näyttivät sitten mistä täällä on oikein kysymys”, Reed sanoi.

”Captain America” esitti toisella kierrokslla sellaisia otteita kuin Yhdysvaltain avoimissa voitosta kamppailevalta pelaajalta edellytetään: teki birdien, kun oli paikka ja pelasti parin, kun se oli välttämätöntä. Juuri tällaisissa olosuhteissa Reedin on ennenkin huomattu viihtyvän tavallista paremmin.

”Olen parhaimmillani vaativilla kentillä, joilla vaaditaan luovuutta lyönneissä”, hän muotoili.

Luovuus on tuottanut Reedille toistaiseksi yhden major-voiton vuoden 2018 Mastersissa. U.S Openissa hän on ollut korkeimmillaan neljäs, niin ikään kaksi vuotta sitten.

Turnauksen puolivälissä kuuden pelaajan 36 reiän tulos alittaa parin. Heistä DeChambeau on ainoa, jolla on kaksi kuutosella alkavaa tulosta. Hän sai kierrokselleen unelmapäätöksen jatkettuaan eagleen johtanutta lähes 350-metristä avaustaan pitching wedgellä alle kahteen metriin.

”Tänään monet asiat sujuivat kuten halusin. Draivit olivat hyviä ja rautapeli virheetöntä. En onnistunut hankalissa paikoissa yhtä hyvin kuin eilen, mutta hyökkäsin menestyksekkäästi väylältä”, DeChambeau kertoi.

Sami Välimäen erotti jatkopaikasta kahdeksan lyöntiä. Kuva: Getty Images

DeChambeau, 27, on ollut tänä vuonna yksi suurimmista puheenaiheista PGA Tourilla. Hän tuli viime kauden ja kuukausia kestäneen tiukan salijakson jälkeen silminnähden lihaksikkaampana ja 20 kiloa painavampana takaisin kentille.

Tämä on tehnyt hänestä kiertueen pitkälyöntisimmän pelaajan, jonka pärjäämistä tosin epäröitiin Winged Footin kapeilla ja tuhtien karheikkojen vartioimilla väylillä. Toistaiseksi näyttää kuitenkin hyvältä.

Päivän kaksi muuta parin alittajaa olivat seitsemättä sijaa jakava Japanin Hideki Matsuyama (par) sekä sijalla T12 oleva Bubba Watson (+1).

Eurooppalaisista parhaiten pullat uunissa on kaksi lyöntiä kärjessä olevalla Espanjan Rafa Cabrera Bellolla (-2) sekä Belgian Thomas Pietersillä (par). Muita vanhan mantereen pelaajian ei mahdu top 10:een. Hienosti kisan aloittaneille Pohjois-Irlannin Rory McIlroylle ja Englannin Lee Westwoodille kierros oli hankala. Luvut olivat samat kuin torstaina, mutta valitettavasti toisinpäin. Tulos 76 pudotti kaksikon top 20:n ulkopuolelle, seitsemän lyönnin päähän Reedistä.

Ensimmäisessä major-turnauksessaan pelannut Sami Välimäki (+14) käytti toiseen kierrokseensa 76 lyöntiä, kun jatkopaikka olisi vaatinut DeChambeaun kaltaisen suorituksen. Viimeisenä kentälle perjantaina lähtenyt Välimäki aloitti neljällä parilla, mutta teki reikien 8–14 (kentän 17–5) jaksossa kuusi bogia. Päivän ainoa birdie syntyi viimeiselle reiälle.

Välimäen ei kaikesta huolimatta tarvitse laittaa päätään pensaaseen. U.S. Open oli ensimmäistä kauttaan European Tourilla viettävälle 22-vuotiaalle pelaajalle opintomatka, joka tulee kasvamaan arvokasta korkoa.

Helppoa ei ollut turnauksen kaikilla muillakaan nuorilla pelaajilla. Muun muassa Itävallan Matthias Schwab, Tanskan Rasmus Højgaard sekä Välimäen kanssa pelannut Englannin Eddie Pepperell löivät saman +14-tuloksen.

Jatkopaikka luisui myös tämän vuoden ensimmäisen major-turnauksen, PGA Championshipin voittaneen Collin Morikawan ja kisan seuratuimpiin pelaajien kuuluvien Tiger Woodsin ja Phil Mickelsonin ulottumattomiin.

Lue seuraavaksi: U.S. Openin avauspäivänä sattui ja tapahtui – Thomas johtaa, holaria juhlittiin kahdesti

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje