19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista

19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Reed omilla teillään Kaliforniassa

Patrick Reedille ei tunnu löytyvän tällä hetkellä pysäyttäjää. Kuva: All Over Press

Jos ovat olosuhteet olleet täydelliset La Quintassa, Kaliforniassa pelattavassa Humana Challenge -turnauksessa, samaa voi sanoa kisan kärjessä jatkavasta Patrick Reedistä. Hän löi kilpailun kolmantena päivänä kolmannen peräkkäisen 63 lyönnin kierroksen venyttäen johtonsa jo seitsemään lyöntiin.

Reedin peli oli jälleen yhtä kaunista katseltavaa kuin muinakin turnauspäivinä. Hän päätti kierroksensa Jack Nicklaus Private Coursen yhdeksännelle reiälle birdieen, jota edelsi toinen lyönti wedgellä aivan kupin viereen. Reed teki päivän mittaan yhden eaglen, kahdeksan birdietä ja yhden bogin.

Kokonaistilanteeseen -27 siirtynyt texasilainen tuli samalla tehneeksi PGA Tourin uuden 54 reiän ennätyksen suhteessa pariin.

Reed on pelannut tähän asti 11 par-viitosta 11 alle, 28 par-nelosta 12 alle ja 13 par-kolmosta neljä alle.

”Joka kerta kun teet minkä tahansa ennätyksen PGA Tourilla, voit olla varma että olet tehnyt jotain oikein. Toisaalta sillä ei ole mitään merkitystä, mikä tilanne on 54 reiän jälkeen. Vain sillä on väliä, mitä lukee tulostaululla sunnuntai-iltapäivänä”, Reed sanoi.

Kiertueen aikaisempi 54 reiän ennätys (-25) oli alun perin Gay Brewerin käsialaa vuodelta 1967. Sitä olivat myöhemmin sivunneet Ernie Els (2003), Pat Perez (2009) ja Steve Stricker (2010).

”Reikä näyttää tällä hetkellä todella suurelta; tuntuu lähes siltä, etten voi missata puttia. Kun lyön putin ohi, olen lähes turhautuneen oloinen.”

USA:n entisen presidentin Bill Clintonin säätiön isännöimässä kilpailussa pelataan kolmella eri kentällä. Reed aloitti urakkansa PGA Westin Arnold Palmer Private Courselta. Perjantaina oli vuorossa La Quinta Country Club ja lauantaina siis Jack Nicklaus Private Course. Viimeinen kierros pelataan Palmerin kentällä.

Toista sijaa jakavat kisan seitsemän vuoden takainen voittaja Charley Hoffman sekä Brendon Todd.

”Sää on ollut täydellinen, griinit ovat täydelliset. Kovat tulokset ja birdiet odottavat meitä, mutta kunpa olisin lähempänä kuin seitsemän lyöntiä”, Hoffman sanoi.

”Reed pelaa todella hienosti. Mutta jos saan aiheutettua vahvalla alulla hänelle hieman paineita, sieltä löytyy kyllä paikkoja tehdä bogeja”, Todd valoi uskoa itseensä.

Elokuussa Wyndham Championshipin voittanut Reed kiinnitti toissa vuonna huomiota selviytymällä kuusi kertaa maanantaikarsinnoista varsinaiseen kilpailuun: ”Aion ottaa sunnuntaina sellaisen asenteen kuin pelaisin maanantaikarsinnoissa”, hän mietti lehdistön edessä.

Reedin kanssa kolme ensimmäistä kierrosta pelannut Tommy Gaineyon niin ikään lyönyt jokaisella kierroksella saman tuloksen. Se on vain ollut päivittäin 11 lyöntiä heikompi kuin hänen hurjassa lennossa olevalla pelikumppanillaan.

”Jos olisin Patrick Reed, täyttäisin heti muutaman lottokupongin. Hän lyö palloa liian hyvin, ja tekee kentällä mitä haluaa. Silloin nämä ominaisuudet kohtaavat, kukaan ei pärjää sinulle”, Gainey sanoi.

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje