Ratkaisuhetkillä haparoinut McIlroy menetti omituisten lyöntivirheiden vuoksi mahdollisuutensa isoon pottiin - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Ratkaisuhetkillä haparoinut McIlroy menetti omituisten lyöntivirheiden vuoksi mahdollisuutensa isoon pottiin

Rory McIlroyta harmitti tuloillaan olleen voiton menettäminen. Kuva: Getty Images

Upea loppukiri pohjusti Viktor Hovlandille uusintavoiton Dubain huipputurnauksessa.

Viktor Hovland (-12) otti värikkäiden vaiheiden jälkeen toisen ET-voittonsa Dubaissa viikonvaihteessa pelatussa Rolex-sarjan kovatasoisessa kilpailussa. Hän päätyi Dubai Desert Classicissa tasatulokseen Richard Blandin kanssa, ja veti lopulta pidemmän korren playoffissa.

Kilpailun voitto näytti kallistuvan hyvän tovin Rory McIlroyn (-11) suuntaan, kunnes toisaalla alkoi tapahtua. Hovlandin kuin sen koommin Blandinkaan ei odotettu nousevan kärkikahinoihin, mutta molemmat järjestivät loppusuoralla kunnon venytyksen.

Kahden edellisen menestystä siivitti McIlroyn kummallinen haparointi ratkaisevalla hetkellä. Hän iski kilpailun johtoasemassa 17. reiän avauksensa pahasti vasemmalle pusikkoon, josta oli mahdotonta saada palloa 30 metriä pidemmälle.

McIlroy kuittasi hyvän lähipelin avulla par-tuloksen toiseksi viimeisellä reiällä, mutta kömmähdykset eivät jääneet 17:n luokattomaan avaukseen. Hän sivalsi 18. reiällä toisen lyöntinsä pahasti oikealle puukolmosella, ja pallo sukelsi kohtalokkaasti veteen.

Pohjoisirlantilainen sai vielä hyvän wedge-lyönnin ansiosta kohtuulliselta etäisyydeltä tilaisuuden tehdä parin ja päästä uusintaan, mutta päivän tärkein putti valahti ohi.

McIlroy on jostain syystä ollut ET:n kilpailussa pidempään epävarma, ja nimenomaan silloin kun voittoa on alettu ratkaista. Hän on voittanut ET:llä vajaan kuuden vuoden aikana vain yhden turnauksen ja edellisestäkin on jo yli kaksi vuotta.

Hovlandin osakkeet näyttivät heikoilta Emirates Golf Clubin Majlis-kentän 15. reiällä tulleen bogin jälkeen. Norjalainen ei jäänyt tätä murehtimaan, vaan painoi takasuoralla reikätulokset birdie-eagle-birdie.

Etuysillä hieman värittömästi pelannut Bland sai kierroksen puolivälin tietämillä ison vaihteen päälle tehtyään kolmen birdien suoran. Kiri näytti jäävän tähän, mutta ensi vuonna 50 vuotta täyttävällä pelaajalla oli vielä bensaa tankissa.

Reilut 1,2 miljoonaa euroa palkintorahaa ansainnut Viktor Hovland on nousemassa tuoreen voittonsa myötä maailmanlistalla jo kolmen parhaan joukkoon. Kuva: Getty Images

Bland täräytti birdiet kahdelle viimeiselle, joista jälkimmäinen syntyi komeasti noin viisimetrisen putin päätteeksi.

Uusintareiällä (18.) Bland näytti varmistaneen kakkoslyöntinsä hieman vasemmalle kinkkisen lipunpaikan takia, ja pallo painui aavistuksen karheikon puolelle. Hovland oli omassa lyönnissä rohkeampi ja sai pallon pysymään viheriöllä.

Peli ratkesi norjalaisen eduksi, kun Bland ei saanut parimetristä birdie-puttiaan sisään.

Voitto oli Hovlandille, 24, uran toinen DP World Tourilla. Ensimmäinen tuli viime kesäkuussa Saksassa. Oklahomassa Yhdysvalloissa asuva pelaaja on koonnut jo viisi ykköstilaa pääkiertueilla vasta 2,5 vuotta kestäneellä ammattilaisurallaan.

Maailmanlistan viitonen pelaa nuoresta iästään huolimatta kuin lajin kokeneimmat mestarit, ja tekee tiukassa paikassa uskomattoman viileitä ratkaisuja. Tämänkaltaisilla otteilla Hovland on ehdottomasti yksi eturivin suosikeista ottamaan ensimmäisen voittonsa vuoden 2022 majoreissa.

Kilpailua kolme päivää johtanut Justin Harding (-8) ei selvästi viihtynyt kärkiryhmän kovassa paineessa. Tulos 76 oli eteläafrikkalaiselta heikko esitys, ja hän putosi jaetulle neljännelle sijalle.

Konkarit kunnostautuivat huipputurnauksessa, sillä Blandin ohella Padraig Harrington, 50, venytti Dubaissa kymmenen parhaan joukkoon, yhdeksänneksi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)