Raskas tappio nieltäväksi – Oosthuizen puhui vihdoin karvaan pettymyksen tuottaneen The Openin jälkeen - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Raskas tappio nieltäväksi – Oosthuizen puhui vihdoin karvaan pettymyksen tuottaneen The Openin jälkeen

Louis Oosthuizen on käsitellyt The Open -pettymyksensä. Katse on käännetty torstaina TPC Twin Cities -kentällä alkavaan 3M Openiin. Kuva: Getty Images

Louis Oosthuizen tavoittelee balsamia haavoilleen Minnesotan PGA Tour -kilpailusta.

Viime viikolla käydyn Open Championshipin voitto vaikutti pedatun kolme ensimmäistä päivää niin selkeästi Louis Oosthuizenille, että rohkeimmat vedonlyöjät taisivat laittaa jo lauantaina hänen mestaruutensa puolesta likoon sievoisia summia.

Ei olisi kannattanut, sillä Oosthuizenin pyrkimykset jäivät jälleen kerran hieman lyhyeksi. Totta puhuen Oosthuizen vaikutti koko päätöskierroksen ajan sen verran värittömältä ja flegmaattiselta, että edes kierroksen alussa mikään ei enää viitannut hänen voittoonsa.

Tarjolla olleen voiton menettäminen oli Oosthuizenille, 38, karvas paikka, eikä hän halunnut antaa kilpailun jälkeen minkäänlaisia kommentteja lehdistölle.

Minnesotassa torstaina käynnistyvän 3M Openin lehdistötilaisuudessa eteläafrikkalainen palasi viime viikon tunnelmiinsa. Kaikesta näkyi ja kuului, että sivu suun mennyt major-titteli kouraisi vieläkin syvältä.

”Aina en jaksaisi puhua siitä miten päästiin lähelle, mutta jäätiin toiseksi tai kolmanneksi. Olin niin turhautunut, kun tiesin että vireeni riittäisi onnistumiseen päätöspäivänä. Ilmakin oli niin hyvä kuin se voi Open Championshipissä olla. Olihan se pettymys”, majoreissa yhden voiton ja peräti kahdeksan top 3 -sijoitusta saavuttanut Oosthuizen sanoi.

Hän lähti sunnuntaina myöhäisellä lennolla Minnesotaan, jonne saapui aamuyöllä paikallista aikaa. Alkuviikko meni levätessä ja fysion käsittelyissä, ja rauhallisesti Oosthuizen otti myös TPC Twin Cities -kentällä pelaamillaan harjoituskierroksilla.

Pientä lohtua toi murtautuminen ensimmäisen kerran maailmanlistalla top 10:een sitten kesän 2013. Se kertoo siitä, että hänen otteensa on ollut pidempään jämäkkä ja esitykset oikeansuuntaisia. Tänä vuonna hänelle ei vain tule enää uutta mahdollisuutta taistella major-voitosta – seuraava kilpailu, Masters Tournament, pelataan vasta huhtikuussa.

Tämä voikin aiheuttaa kilpagolffriikeille vierotusoireita, sillä pandemiasta johtuneiden siirtojen takia alle vuoden sisällä pelattiin seitsemän majoria.

Minnesotan turnaus tarjoaa uuden mahdollisuuden Oosthuizenille, joka ei halua enää katsoa taaksepäin.

”Se oli kuitenkin hyvä viikko. Täytyy mennä eteenpäin ja miettiä, mitä voisi tehdä seuraavassa kilpailussa paremmin. Minua motivoi, kun tiedän, että pystyn pelaamaan hyvin majoreissa. On nostettava positiiviset asiat pettymyksen edelle”, pelkkiä top-kolmosia kolmessa edellisessä majorissa saavuttanut pelaaja totesi.

Mikä tahansa voitto maistuisi varmasti Oosthuizenille, sillä edellisestä ykköstilasta ET:llä on kulunut noin 2.5 vuotta. Yhdysvaltain maaperällä hän ei ole voittanut koskaan.

C More Sport 1 -kanava välittää 3M Openista suoria lähetyksiä päivittäin torstaista sunnuntaihin. Louis Oosthuizen osallistuu Minnesotan turnaukseen ensimmäistä kertaa urallaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje