13.–20.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ranskan avoimet palaa Euroopan kiertueen kisakalenteriin

Vuonna 2019 Ranskan avoimet päättyivät Belgian Nicolas Colsaertsin juhliin. Kuva: Getty Images.

Ranskan avoimet pelataan poikkeuksellisesti jo toukokuussa.

Ranskan avoin mestaruusturnaus, vuonna 1906 ensimmäisen kerran pelattu manner-Euroopan vanhin golfkilpailu, palaa ET:n ohjelmistoon kuluvalla kaudella. Se pelataan Ryder Cup -kenttä Le Golf Nationalilla, joka isännöi kisaa nyt 19:nnen kerran peräkkäin.

Viime kaudella kisaa ei pelattu covid-19 -pandemian takia, ja pieniä epävarmuustekijöitä tämänvuotisenkin kilpailun ympärillä liikkuu. Kisa ajoittuu tänä vuonna jo alkukauteen, kisapäivät ovat 6.–9. toukokuuta. Kisa ei lisää jo ilmoitettua kilpailumäärää, vaan täyttää kalenterissa olleen tyhjän paikan merkinnällä ”TBA”, eli to be announced.

Palkintopotissa on 1,5 miljoonaa euroa ja Race to Dubai -pisteitä 2750. Vaikka kisa ei lukeudu palkintoarvoltaan kiertueen jättiläisiin, on se suosittu pelaajien keskuudessa. Iso tekijä on kisakenttä, jonka pelaamisesta kiertueammattilaisetkin nauttivat erityisellä tavalla.

Kun kilpailu edellisen kerran pelattiin kaudella 2019, oli Kalle Samooja 18:s ja Tapio Pulkkanen 65:s. Kaudella 2018 kisa kantoi Rolex Series -statusta ja oli palkintoarvoltaan seitsemän miljoonaa euroa. Tuolloin Mikko Ilonen nappasi koitoksessa 35. sijan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje