[13][26]

[13][26]

Rankkoja asioita kokenut ja golfin jo kertaalleen lopettanut pelaaja nousi varasijalta PGA Tourin kilpailun voittoon

Nate Lashley nousi täysin puskista Detroitin turnauksen voittajaksi. Kuva: Getty Images

Open Championshipiin lähtevän Nate Lashleyn tarinassa riiittäisi aineksia bestselleriin.

On selvää, että voitto isolla kiertueella edellyttää pelaajalta tasapainoisia henkisiä ominaisuuksia. Tätä erityisesti todisti sunnuntaina Detroitissa ensimmäisen voittonsa PGA Tourilla ottanut Nate Lashley, joka oli Detroit Golf Clubilla käydyssä kilpailussa omaa luokkaansa.

Kyseessä oli jo toinen peräkkäinen kerta Yhdysvaltain kiertueella, kun pelaajalla oli ennen neljättä kierrosta kuuden lyönnin etumatka seuraavaan.

Siinä missä Chez Reavien johto Travelers Championshipissä puolittui, Lashley (-25) ei antanut johtonsa kutistua päätöskierroksella missään vaiheessa kuutta lyöntiä pienemmäksi. Pelin henki näytti olevan selvä jo ensimmäisellä reiällä tulleen birdien jälkeen.

Kuuden lyönnin voittomarginaali on kauden toiseksi suurin PGA Tourilla sitten Rory McIlroyn (seitsemän lyöntiä) ylivertaisen esityksen Canadian Openissa. Suuryllättäjä oli ennen viikonvaihteen kilpailua maailmanlistalla sijalla 353.

Lashleyn, 36, matka voittajaksi maailman vaativimmalla ammattilaiskiertueella hakee vertaistaan. Pelaaja menetti vanhempansa ja tyttöystävänsä lento-onnettomuudessa, kun hänen isänsä ohjaama pienkone syöksyi maahan vuonna 2004. He olivat palaamassa Oregonista oltuaan seuraamassa college-turnausta, jossa toisen vuoden opiskelija Lashley edusti Arizonan yliopiston joukkuetta.

Nebraskalainen vetäytyi golfista ja valmistuttuaan ryhtyi työskentelemään kiinteistöalalla. Hän palasi myöhemmin lajin pariin ja alkoi kiertää pienempiä ammattilaiskisoja. Vuonna 2017 Lashley otti voiton Korn Ferry Tourilla (entinen Web.com Tour), kunnes nousi viime kaudella pääkiertueelle.

Pääsy Rocket Mortgage Classic -turnaukseen aukesi varapaikalta, Lashleyn epäonnistuttua sitä ennen kilpailun maanantaikarsinnoissa. Hän kuittasi moottorikaupungin kisan voitosta reilut 1,3 miljoonaa dollaria ja sai osallistumisoikeuden reilun parin viikon kuluttua Royal Portrushissa pelattavaan Open Championshipiin sekä ensi vuoden Masters Tournamentiin ja PGA Championshipiin.

Maanantaikarsinnoista paikan kisaan saanut U.S. Amateurin entinen voittaja Doc Redman (-19) oli turnauksen kakkonen. Wes Roach ja Slovakian Rory Sabbatini (-18) jakoivat kolmannen sijan. Eurooppalaisista paras oli sijalle T11 päätynyt Itävallan Sepp Straka (-16).

Toinen jaossa ollut Open-paikka meni Redmanille, jolle mahdollinen epäonnistuminen 18. reiän 1,5-metrisessä par-putissa olisi tiennyt Portrushin ”matkalipun” menemistä pitkään hyviä otteita esittäneelle Sabbatinille.

Vaisusti viime kesänä käynnistyneen ammattilaisuransa aloittanut Redman on pelannut viime aikoina pääsääntöisesti Kanadan kiertueella, jonka turnaukseen hänen oli määrä ajaa myös Detroitin kisan jälkeen.

Suunnitelmiin tuli top 10 -sijoituksen myötä muutoksia, kun hänelle lohkesi automaattinen pääsy torstaina käynnistyvään PGA Tourin 3M Openiin. Detroitista saadut vajaat 800 00o taalaa avasivat Redmanille myös väliaikaisen kortin pääkiertueelle.

Vastikään ammattilaiseksi siirtynyt maailman amatöörilistan entinen ykkönen Viktor Hovland (-15) oli 13. sijallaan kisan paras pohjoismaalainen. Viime viikollakin palkintosekin saanut norjalainen kuittasi toisesta uudella statuksellaan pelaamastaan turnauksesta lähes 137 000 dollarin tienestit.

Vuonojen maan huippugolf tekee tuloaan, sillä Hovlandin kanssa samassa Oklahoman yliopistojoukkueessa pelannut Kristoffer Ventura voitti viikonvaihteessa USA:n kakkoskiertueeseen kuuluvan Utah Championshipin.