Rajusti taistellut Kalle Samooja karsiutui täpärästi U.S. Openissa – tältä näyttää hänen esityksensä numeroina - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Rajusti taistellut Kalle Samooja karsiutui täpärästi U.S. Openissa – tältä näyttää hänen esityksensä numeroina

Kalle Samoojan hurja loppukiri oli tuottaa jatkopaikan kauden kolmannessa major-kilpailussa. Kuva: Getty Images

Kokonaispanokseensa pettynyt Samooja jakoi Country Clubilla päivän toiseksi parasta tulosta.

Se ei ole ohi ennen kuin se on ohi. Näin voidaan todeta Kalle Samoojan toisen kierroksen esityksestä golfin tämänvuotisessa U.S. Openissa, joka jätti hänet lopulta vain yhden vaivaisen lyönnin päähän turnauksen jatkopaikasta.

Jo lähes karsiutumaan tuomittu Samooja yltyi Bostonissa Country Clubin kentällä pelattavassa kauden vaativimmassa major-kilpailussa  komeaan suoritukseen. Hän iski tuloksen 67, jolla turkulainen jakoi päivän toiseksi ja kisan kolmanneksi parasta noteerausta.

Samooja teki perjantain kierroksellaan peräti seitsemän birdieä, joista viisi tuli hienon loppukirin saattelemana seitsemän viimeisen reiän aikana. Tämän lisäksi hänelle kirjattiin kaksi bogia ja yksi tuplabogey.

”Hyvä päivä kaikin puolin. Kun päivän tulostasoa katsoo, niin olin lyönnin päässä parhaasta. Siihen voi olla tyytyväinen”, Samooja kertoi tiedotteessa.
Torstain kymmenen lyöntiä heikompi tulos kaihersi kuitenkin mieltä.”Kokonaispanos oli vähän pettymys. Täytyy funtsia, mistä eilinen huono rundi tuli. Se oli selviytymistä, ja retkahti loppuun.”Samooja totesi, että hänellä oli perjantaina hyvä fokus tekemiseen.”Reiälle 18 (Samoojan 9:s) tuli pehmoinen tupla. En tiedä, mistä sellainen tuli. Alavireinen kisa kaikin puolin, vaikka tunne peliin oli paljon parempi kuin lopputulos antoi ymmärtää. Kärjen vauhdissa pysytään, kunhan pelipäälle sytytään.””Valitettavan harvinaisia nämä major-kokemukset, niin hajontaa tulee paljon. Nyt takaisin Eurooppaan ja koitetaan saada The Open -paikka, ja toivottavasti ollaan siellä sitten pikkasen terävämpänä.”

Samoojan esitys nousee karsiutumisesta huolimatta suomalaisten parhaiden joukkoon U.S. Openeissa. Samoojaa ennen tässä kilpailussa ovat pelanneet Mikko Ilonen ja Sami Välimäki. Heistä lähimpänä jatkoonpääsyä on ollut Ilonen, jonka suoritus vuoden 2012 turnauksessa Olympic Clubilla jäi uupumaan Samoojan tavoin lyönnin verran viikonlopun kierroksilta.

Kyseessä oli Samoojan toinen esiintyminen major-turnauksissa. Vuoden 2021 PGA Championshipissä hän karsiutui viidellä lyönnillä.

Kalle Samoojan suoritus tilastojen valossa 122. U.S. Openissa:

Strokes gained: 1. ja 2. kierros

+0,76, total (T65.)
+1,14, off the tee (36.)
-3,28, approach (T137.)
-1,47 around the green (118.)
+4,38, putting (9:s)

Strokes gained: 2. kierros

+4,99 total (T2.)
+1,18 off the tee (T18.)
-0,94 approach (116.)
+0,63 around the green (38.)
+4,13 putting (1.)

Samooja kunnostautui kilpailussa puttipelissä, jossa hän ylsi kahden kierroksen tilastoinnissa top 10:een. Pelkkä perjantain kierros huomioiden hän oli koko joukon paras puttaaja. Myös avaukset olivat laadukkaita molempina päivinä. Erityisen suuri parannus toisella kierroksella tapahtui around the green -pelissä, jossa Samooja oli perjantaina 38:s. Strokes gained: total -tilastossa hän oli toisella kierroksella päivän toiseksi paras.

Lue seuraavaksi: U.S. Openin avauskierros tuotti Samoojalle pettymyksen: ”Nihkeä päivä, kuten tulos osoittaa”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)