Rajusti otteitaan parantaneen Kasken kiri ei riittänyt European Tourilla jatkokierroksille - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Rajusti otteitaan parantaneen Kasken kiri ei riittänyt European Tourilla jatkokierroksille

Janne Kasken pelissä oli Skotlannissa paljon hyvää. Avauspäivän kadonneet pallot koituvat kuitenkin liian kalliiksi. Kuva: Getty Images

Kymmenen birdieä kahtena päivänä tehnyt Janne Kaske joutui St Andrewsissa pakkauspuuhiin.

Janne Kasken (+4) tie kovatasoisessa Scottish Championshipissä nousi pystyyn 36 reiän jälkeen. Avauspäivänä ja etenkin torstain kierroksen alussa kompuroinut Kaske jäi perjantaina sen verran vaativan tehtävän eteen, että jatkopaikka jäi hyvästä venytyksestä huolimatta kauas.

Kaske pääsi hyvään vauhtiin heti toisen kierroksen alussa oltuaan päivän urakkaansa kuuden reiän jälkeen jo kolme alle. Birdie-tehtailu hiipui jatkossa, vaikka Kaske sisääntulon puoliväliin saakka virheettömästi pelasikin.

St Andrewsin Fairmont-kentän 15. ja 17. reiällä tulleet bogit olivat viimeinen niitti birdieen kierroksensa päättäneen Kasken jatkopaikan kannalta.

”Eilen oli aika kylmä suihku alussa, yhteensä kolme palloa hävisi tuhtiin karheikkoon kierroksen aikana. Aika nopeasti kävi selväksi, että tänä viikonloppuna ei pelata. Sain varsinkin eilisen kierroksen jälkeen rangella lyönnistä kiinni ja tänään oli jo mallikasta tekemistä”, sijan 84 jakanut Kaske sanoi.

Challenge Tourille hyvän kategorian omaavan Kasken varsinainen tukikohta on Thaimaa ja Aasian kiertue, mutta koronapandemia on pitänyt porvoolaistaustaisen pelaajan jo pidempään Suomessa. Harkinnassa oli torstain 78 lyönnin kierroksen jälkeen laittaa koko kausi pakettiin.

”Kausi jatkuu European Tourin/Challenge Tourin kisoilla, riippuen miten paikkoja aukeaa. Eilen etuysillä mietin, että nyt laitan pillit pussiin tämän kauden osalta ja keskityn vain harjoitteluun. Kierroksen jälkeen taas tuntui, että joitain solmuja aukesi, ja nyt olisi taas kova hinku päästä pelaamaan.”

Kilpailun ainoa suomalainen Kaske iski kahden päivän aikana mukavasti kymmenen birdieä. Yksinkertaistettuna torstain kierroksen tupla-par ja kaksi triplaa maksoivat pääsyn viikonlopun peleihin.

Scottish Championshipin avauskierroksella näyttävästi tuloksen 62 pelannut Espanjan Adrian Otaegui (-12) sai kärjessä seuraa Englannin Matt Wallacesta. Scottish Openin voittanut toinen britti Aaron Rai on lyönnin päässä edellisistä.

Pohjoismaalaisia ei top 10:een mahdu. Päivän kovinta tulosta, 64, sivunnut Norjan Kristoffer Reitan (-7) jakaa parhaana 11. sijaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje