15.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][13]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Raastava piina päättyi – palasi 11 vuoden tauon jälkeen voittajaksi PGA Tourilla

Kukapa olisi arvannut, että tulokaskaudellaan Kanadan avoimet voittanut Chez Reavie saisi odottaa toista voittoaan seuraavan vuosikymmenen loppuhetkille saakka? Kuva: Getty Images

Hankala rannevamma oli päättää Chez Reavien uran muutama vuosi sitten.

Odottavan aika on aina pitkä ja yksi päiväkin voi tuntua joskus ikuisuudelta. Chez Reavie voitti vuonna 2008 ensimmäisen turnauksensa PGA Tourilla, mutta tuskin arveli silloin, että saa odottaa seuraavaa ykköstilaa lähes 4000 vuorokautta.

Reavien poikkeuksellisen mittavaksi venynyt kuiva kausi päättyi lopulta tyylikkäällä tavalla sunnuntaina Connecticutissa, kun hän jätti Travelers Championshipissä toisen sijan jakaneet Keegan Bradleyn ja korttinsa todennäköisimmin kaudeksi 2019−2020 varmistaneen Zack Sucherin neljän lyönnin päähän.

Ratkaiseva liike menestyksen kannalta tapahtui lauantaina hänen pelattua kolmannen kierroksen jälkimmäisen ysin 28 lyönnillä. Kuuden lyönnin johtoaseman ottanut Reavie kertoi päätöskierroksen aattona tavoittelevansa sunnuntaina tulosta viisi tai kuusi alle.

Sitä ei tarvittu, sillä pahimmista uhkaajista kukaan ei syttynyt neljännellä kierroksella tavallista villimpään menoon.

Yleisön seassa ollut innokas kannustajajoukko tuki parhaansa mukaan kotikulmillaan pelannutta Bradleytä, joka joutui jossakin vaiheessa toppuuttelemaan fanejaan kolmannen sijan U.S. Openissa jakaneen Reavien työrauhan ylläpitämiseksi.

Istuin vain kotona, enkä voinut tehdä asialle mitään.

Bradley onnistui kuromaan eron yhteen lyöntiin, kun pelaamatta oli kolme reikää. Ratkaisu nähtiin TPC River Highlands -kentän 17. reiällä, missä Bradley sortui tuplabogiin ja Reavien kuittasi birdien.

Reavien ura oli tulla päätepisteeseensä viitisen vuotta sitten, kun hankalaksi äitynyt rannevamma vaati leikkausta. Lääkärit sanoivat pelaajalle, että 50 prosentin todennäköisyydellä ranne ei salli enää ammattilaisuran jatkumista.

”Ne olivat varmasti elämäni pimeimpiä hetkiä. Istuin vain kotona, enkä voinut tehdä asialle mitään”, hän totesi.

Ratkaisu oli välttää tulemasta palloon jatkossa liian jyrkässä kulmassa, mikä vaati uudenlaisen svingin opettelun. Vuoden kuluttua leikkauksesta Reavie palasi PGA Tourille – ja vuosi tästä, hän pelasi kiertueen pudotuspeleissä.

Vaikka voitot ehtivät kiertää 37-vuotiasta arizonalaista pidempään, antoivat pari viimeistä vuotta viitteitä paremmasta. Hän sijoittui kahden edellisen kauden aikana kahdeksan kertaa top 10:een, joukossa kaksi kakkos- ja kaksi kolmostilaa.

Viime viikon U.S. Openissa tuli uran paras sijoitus majoreissa.

”Sain siitä paljon itseluottamusta tähän viikkoon.”

Englannin Paul Casey (-11) jakoi parhaana eurooppalaisena viidettä sijaa. Pohjoismaalaisista Ruotsin Freddie Jacobson (-5) oli 30:s. Ensimmäisen turnauksensa ammattilaisena pelannut maailman amatöörilistan edellinen ykkönen, Norjan Viktor Hovland (-1) sijoittui 54:nneksi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje