R&A: Turnberryn suhteen ei ole tehty sitovia päätöksiä - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

R&A: Turnberryn suhteen ei ole tehty sitovia päätöksiä

Turnberryn kuuluisan Ailsa-kentän maisemat ovat mykistäviä. Tietoa sen tulevaisuudesta Open-isäntänä saadaan yhä odottaa. Kuva: Getty Images

R&A on esittänyt lausunnon, jonka mukaan se ei ollut kaavaillut Turnberrylle kisaisännyyttä tulevien vuosien Open Championshipissä jo ennen kentän omistajan Donald Trumpin viimeisimpiä möläytyksiä.

Yleisten arvioiden mukaan Openin on odotettu palaavan Turnberryyn ensi vuosikymmenen alkupuolella. Trumpin jatkuvat ihmisarvon vastaiset mielipiteet ovat mahdollisesti vaikuttaneet siihen, että R&A on joutunut pitkittämään vuosien 2020-2023 Open-kenttien julkistamista.

The Independent -lehti uutisoi sunnuntaina, että R&A olisi vetänyt Turnberryn pois Open-kenttien rotaatiosta saatuaan mittansa täyteen Yhdysvalloissa republikaanien presidenttiehdokkuutta tavoittelevan Trumpin suhteen. Tähän väittämään R&A ei ole ottanut sitovasti kantaa.

The Telegraph -lehti täydensi myöhemmin, että Euroopan kiertue olisi katkaisemassa yhteistyönsä Trumpin kanssa, ja siten perumassa Trump International Links -kentälle myöntämäänsä vuoden 2017 Scottish Openin isännyyttä.

”R&A on sitä mieltä, että kaikki ovat tervetulleita golfin pariin riippumatta sukupuolesta, rodusta, kansallisuudesta ja uskonnosta”, järjestön pääjohtaja Martin Slumbers sanoi.

R&A on julkistanut Open-kentät ainoastaan vuoteen 2019 saakka. Open on pelattu Turnberryssä viimeksi vuonna 2009.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje