13.–20.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Pystyykö Anna Nordqvist täydentämään ruotsalaisten ihmetilastoa ANA Inspirationissa?

Anna Nordqvist jahtaa Mission Hills Country Clubin kentällä kärkeä kolmen lyönnin päässä. Kuva: Getty Images

Nordqvist taistelee Kaliforniassa tiukasti uransa kolmannesta major-voitosta.

Anna Nordqvist (-6) jatkaa parhaana pohjoismaalaisena Kalifornian Rancho Miragessa meneillään olevassa kauden ensimmäisessä major-kilpailussa. Hän pelasi ANA Inspiration -turnauksessa perjantaina tuloksen 70, ja on jaetulla neljännellä tilalla Englannin Charley Hullin kanssa.

Kolme lyöntiä kärjestä oleva ruotsalainen ei ole vielä tällä kaudella saanut kunnolla konettaan käyntiin. Takana on kolme turnausta, jotka ovat tuottaneet sijat 24, 34 ja 33. Edellisestä voitostakin on kulunut jo 3,5 vuotta. Tuolloin Eskilstunasta kotoisin oleva pelaaja otti Evian Championshipissä toisen ykköstilansa majoreissa.

Menestyksen näkökulmasta parhaat kaudet ovat peräisin viime vuosikymmenen puolivälin tietämiltä, jolloin maailmanlistalla korkeimmillaan neljäntenä ollut, mutta nyt sijalla 53 keikkuva Nordqvist pystyi LPGA Tourilla voittoihin kolmena peräkkäisenä vuotena. Viikonvaihteessa hänellä on erinomainen mahdollisuus kaunistella voittotilastoaan Mission Hills Country Clubilla, missä ruotsalaisilla on poikkeuksellinen menestyshistoria.

Vuonna 1972 turnauskalenteriin ilmestyneen ja kaudesta 1983 majorina pelatun kilpailun voitto on mennyt Eurooppaan kuusi kertaa, ja näistä peräti viisi on kirjattu ruotsalaisten nimiin. Helen Alfredssonin (1993) jälkeen pohjoismaiden menestynein golfari Annika Sörenstam saavutti peräkkäiset voitot vuosina 2001 ja 2002 sekä vielä yhden kolme vuotta myöhemmin.

Viimeisin ja sensaatiomaisin ruotsalaisvoitto meni vuonna 2018 Pernilla Lindbergille, jolle kyseinen ykköstila on myös ainoa pääkiertuetasolla.

Varsin mukavasti pullat uunissa tämänvuotisessa kilpailussa on myös Dani Holmqvstilla, joka jakaa muun muassa Tanskan Nanna Koerstz Madsenin kanssa 12. sijaa, viisi lyöntiä kärjestä. Länsinaapurin pelaajista jatkoon etenivät myös 44. sijaa tilanteessa par jakavat Linnea Ström ja Pernilla Lindberg.

Tuloslistan yläpää on vahvasti kansainvälinen, Christina Kimin (-4) jakaessa parhaana yhdysvaltalaisena vasta 12. sijaa. Paalulla jatkaa Patty Tavatanakit (-9), jolta ei vielä voittoja Symetra Touria korkeammalta tasolta löydy.

Thaimaalaista jahtaa lyönnin päässä Kiinan Shanshan Feng. Aasialaisen kärkikolmikon täydentää Tavatanakitin maannainen Moriya Jutanugarn (-7).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje