Puolikas piste ei tyydyttänyt Matilda Castrenia reikäpelikisojen avauspäivänä - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Puolikas piste ei tyydyttänyt Matilda Castrenia reikäpelikisojen avauspäivänä

Matilda Castrenin reikäpeliurakka jatkuu torstaina Allisen Corpuzia vastaan. Kuva: Getty Images

Reikäpelikisoille tyypillisiä yllätyksiä nähtiin jo keskiviikkona.

Keskiviikkona Las Vegasissa käynnistynyt LPGA Tourin reikäpeliturnaus alkoi Matilda Castrenin osalta tasapelillä yhdysvaltalaista Sarah Schmelzeliä vastaan. Tasapeli kasvatti molempien pelaajien pistetiliä puolella pisteellä.

Neljän pelaajan alkulohkosta eniten pisteitä kerännyt pelaaja jatkaa lauantain kaaviovaiheeseen, joten avauskierroksen tasapeli ei tehnyt liikaa hallaa Castrenin jatkohaaveille.

Päivän viimeisenä matsina pelattu Castrenin ja Schmelzelin kohtaaminen oli Castrenilla hyvin hallussa 14 reiän jälkeen, kun hän johti ottelua kahdella reiällä. Schmelzel kuitenkin kiri tasoihin voitettuaan reiät 15 ja 17. Tasapeli jätti karvaan maun suomalaispelaajan suuhun.

”Missasin lopussa pari birdiepaikkaa, ja se jäi vähän harmittamaan. Vastustaja teki tosi paljon hyviä up&downeja, mikä on reikäpelissä aika raivostuttavaa. Hän laittoi paljon par-putteja sisään 2-3 metristä”, Castren kommentoi.

Omaan peliinsä Castren oli suhteellisen tyytyväinen. Lyöminen toimi kohtuullisen hyvin, ja peli oli tasaista, hän kertoi.

”Iltapäivällä kenttä kovenee ja pallo lentää pidemmälle kuin aamupäivällä. Löin muutaman draivin väylästä pitkäksi raffiin, kun se pomppii niin paljon. Pelaan huomenna taas iltapäivällä, niin siihen pitää varautua paremmin.”

Kuten ennen kilpailua tiedettiin, Las Vegasissa on todella kuuma tällä hetkellä. Torstaille on ennustettu 39 asteen lämpötilaa, ja siihen Castrenin ja muiden pelaajien pitää osata varautua.

”Täällä on ollut tosi kuuma koko viikon. Paljon pitää tsempata kentällä, että pysyy keskittyminen. Kierroksen aikana pitää hakea varjoa aina, kun mahdollista ja juoda paljon vettä”, Castren sanoi.

Castren kohtaa torstaina Allisen Corpuzin, joka yllätti avauskierroksella kilpailussa kolmanneksi sijoitetun Hyo Joo Kimin. Castrenin ja Corpuzin matsi käynnistyy 23.55 Suomen aikaa.

Avauspäivänä nähtiin muutamia yllätyksiä, jotka kuuluvat oleellisena osana reikäpelin luonteeseen. Suurin yllätys oli kilpailussa toiseksi sijoitetun ja suomalaisille hyvin tutun Atthaya Thitikulin tappio sponsorin kutsulla kilpailuun mukaan päässeelle Tiffany Chanille. Loppulukemat olivat Chanille 3&2.

Myös Matilda Castrenin hyvän ystävän, Kelly Tanin, ottama murskavoitto (7&6) neljänneksi sijoitetusta Danielle Kangista oli iso yllätys.

Kakkoskierroksen pelejä voi seurata Viaplayn ja V Sportin kautta to-pe-yönä kello 2.00 alkaen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje