Tapio Pulkkasen kova kilpakumppani Aaron Rai janoaa ET:llä takaisin voittokantaan - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Tapio Pulkkasen kova kilpakumppani Aaron Rai janoaa ET:llä takaisin voittokantaan

Pysyykö Aaron Rai Irish Openin paalupaikalla loppuun saakka? Kuva: Getty Images

Englantilainen on johtanut alusta saakka Irish Openia.

Aaron Rai pelasi Pohjois-Irlannin Ballymenassa meneillään olevan European Tourin kilpailun kolmannella kierroksella tuloksen 67. Se riitti pitämään hänet Irish Openin kärjessä, missä hän on viihtynyt kisan ensimmäisestä pelipäivästä lähtien.

Kokonaistilanteessa kahdeksan alle oleva Rai lähtee Galgorm Spa & Golf Resortin kentällä pelattavan turnauksen viimeiselle kierrokselle lyönnin sunnuntain pelikaveriaan Australian Maverick Antcliffia edellä.

Rai otti ensimmäisen voittonsa European Tourilla vuoden 2019 Hong Kong Openissa, jossa hän pysytteli kisan paalulla alusta loppuun saakka. Mikäli Rai pystyy samaan Galgormissa, tekee hän sen Irish Openissa ensimmäisenä englantilaisena sitten vuoden 1992, jolloin Sir Nick Faldo korjasi potin.

”Minkä tahansa ET-kilpailun voitto on upea asia, mutta Irish Openilla on erityinen maine. Yritän tehdä huomenna samoja asioita kuin tähän asti, katsotaan sitten missä kierroksen jälkeen ollaan”. Rai sanoi.

”Olin tyytyväinen kierrokseeni kaiken kaikkiaan. Kenttä ei pelaa helppona, edes tämän päivän kaltaisissa kesyissä olosuhteissa. Ei ole myöskään koskaan helppoa lähteä johtoasemasta viimeisessä ryhmässä kolmanteen päivään.”

Rai raivasi tiensä kesken kauden 2017 Euroopan kiertueelle voitettuaan Challenge Tourilla kolme turnausta. Hän jätti CT:n heinäkuun lopussa tasoittaen Tapio Pulkkasen tietä haastajakiertueen rankingin historialliseen suomalaisvoittoon.

Britti saavutti tulokaskaudellaan yhden voiton lisäksi neljä muuta top 10 -sijoitusta ET:llä, mutta sen jälkeen on ollut hiljaisempaa. Kausien 2019–2020 ainoa top-kymppi on peräisin elokuun alussa pelatusta Hero Openista.

Pohjoismaalaisista Oscar Lengden jakaa kolmatta sijaa kahden lyönnin päässä kärjestä. Ruotsalaisella ei ole vyöllään yhtään ET-voittoa.

Kisan ainoa suomalaisedustaja Mikko Korhonen karsiutui 36 reiän jälkeen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje