Pulkkaselta ja Samoojalta heti kättelyssä kuutosella alkavat tulokset Portugal Mastersissa - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Pulkkaselta ja Samoojalta heti kättelyssä kuutosella alkavat tulokset Portugal Mastersissa

Tapio Pulkkanen oli tyytyväinen ensimmäisen kierroksen antiin Vilamouran turnauksessa. Kuva: Getty Images

Kärjen tuntumassa pitkin päivää viihtyneen Kalle Samoojan kierroksen loppu oli tahmea.

Vilamourassa käynnistyneen Euroopan kiertueen turnauksen ensimmäinen kierros on edennyt suomalaisittain vaihtelevissa tunnelmissa. Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja ovat tässä vaiheessa viisi lyöntiä kärjestä, eikä viidettä sijaa jakaviin pelaajiin ole matkaa kuin kaksi lyöntiä.

Mikko Korhonen on sen sijaan ollut vaikeuksissa, ja ennustetun cut-rajan ylittäminen näytti jo vaativan toisella kierroksella enemmänkin työtä, kunnes hän iski tärkeän eaglen toiseksi viimeisellä reiällä.

Samooja lähti torstaina railakkaasti ”porteista” oltuaan seitsemän reiän jälkeen yhden eaglen ja kolmen birdien myötä tilanteessa viisi alle. Ensimmäinen yhdeksikkö päättyi bogiin, mutta 14. ja 15. (kentän 5. ja 6.) reiän birdiet nostivat hänet uudelleen aivan kärjen kantaan.

Heti tämän jälkeen koitti päivän vaikein vaihe, Samoojan tehtyä peräkkäiset bogin ja tuplabogin kierroksen lopussa. Urakka päättyi par-tulokseen, joka sinetöi 23. sijaa jakavalle turkulaiselle laadukkaan 68 (-3) lyönnin kierroksen.

”Aika sekalaiset fiilikset päivästä. Pallonlyönti aivan timanttia, mutta sitten taas putti jalanjälkisillä griineillä karseeta kuraa. Oli
kyllä tuloksellisesti ihan pohjanoteeraus”, Samooja kertoi tiedotteessa.

”Jos pallonlyöminen pysyy tuolla tasolla, niin hyvä viikko on vielä tulossa. Eiköhän se puttikin sieltä löydy.”

Saman tuloksen pelanneen Tapio Pulkkasen päivä sujui kauttaaltaan hieman harmonisemmin. Ensimmäinen parista poikennut reikätulos – bogey – tuli neljännellä reiällä, minkä jälkeen hän piti virheet visusti kurissa.

Birdiejä syntyi neljä, joista kolme tuli takaysin alkuvaiheilla. ”Hattu-Tapio” oli kierroksen jälkeen tyytyväinen aikaansaannoksistaan.

”Ihan toimiva aloitus. Etuysillä olin vähän purjeissa, mutta takalenkillä alkoi rullaamaan”, Pulkkanen sanoi.

”Aika vähissä oli puttisäkitykset tänään. Huomenna putti kuumaksi, niin hyvä tulee.”

Korhonen oli kierroksen alussa tuuliajolla oltuaan seitsemännen reiän jälkeen tilanteessa +4. Peli-ilme muuttui sisääntulossa, missä hän kirjasi päivän ensimmäiset birdiensä rei’illä 12 ja 14. Kolmanneksi viimeisellä tullut bogey synkensi näkymiä, jotka kirkastuivat nopeasti 17. reiän hienolla onnistumisella.

Ennen viimeistä reikää Korhonen (+1) jakoi 87. sijaa. Matkaa viimeisiin ennustetun karsintarajan yläpuolella oleviin pelaajiin oli kaksi lyöntiä.

Dom Pedro Victoria -kentällä pelattavan Portugal Mastersin johdossa on tuloksen 63 (-8) pelannut Etelä-Afrikan Louis De Jager. Eroa toista sijaa jakaviin pelaajiin on kaksi lyöntiä.

Heidän joukostaan löytyy Englannin Oliver Fisher, joka löi samassa kilpailussa vuosi sitten ensimmäisenä pelaajana viitosella alkavan kierroksen Euroopan kiertueen turnauksissa.

Tanskalaiset Thomas Bjørn ja Lucas Bjerregaard jakavat parhaina pohjoismaalaisina 12 sijaa tuloksellaan 67.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje