Pulkkanen tarrasi kiinni pelioikeuteen ja Korhonen finaalipaikkaan Wentworthin onnistumisella - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][16]
KilpailuaSuomalaista

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][16]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Pulkkanen tarrasi kiinni pelioikeuteen ja Korhonen finaalipaikkaan Wentworthin onnistumisella

Tapio Pulkkanen nappasi Wentworthista kauden toiseksi suurimman pistepottinsa. Getty Images.

Sekä Tapio Pulkkanen että Mikko Korhonen nappasivat Wentworthista kauden toiseksi suurimman pistepottinsa. Se vei molempia lähemmäs kauden päätavoitteita.

Sunnuntaina päättynyt Euroopan kiertueen lippulaivakisa BMW PGA Championship oli suomalaisittain menestyksekäs. Saattaa kuulostaa yliampuvalta, eihän suomalaisia nähty lopputuloksissa kisan kirkkaimmassa kärjessä? Kyseessä ei kuitenkaan ole mikä tahansa peruskisa, vaan yksi kauden tasokkaimmista koitoksista, jossa nähtiin Euroopan tähtien lisäksi mukana useita yhdysvaltalaisia huippupelaajia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Ylemmän keskikastin sijoituksia voi siksi hyvällä syyllä pitää hyvinä, jos ei erinomaisina. Etenkin kun huoioidaan lähtökohdat, joista Tapio Pulkkanen kisaan lähti: pelioikeutensa varmistaakseen Pulkkasen oli käytännössä pieni pakko onnistua. Venyminen ja nousu kohti kärkeä viikonlopun kierroksilla oli lupauksia herättävä näyttö, joka tuli kreivin aikaan.

Mikko Korhosen tilanne on sikäli helpompi, ettei hänen tarvitse hakea onnistumisia selkä seinää vasten, onhan taskussa jo pelioikeus kahdelle seuraavalle kaudelle. Korhonen voi pelata vapautuneesti kärkipään sijoituksista. Neljää ehjää kierrosta ”Korppa” ei vielä pystyyt puristamaan irti koneestaan, mutta suunta on oikea.

Pulkkanen ponnisti jaetun 26. sijan ja 70,4 pisteen myötä rankingissa sijalle 109, kun 110 parasta uusii kauden päätteeksi pelioikeutensa. Käytännössä raja on tällä hetkellä 115, sillä listalta poimitaan pois ilman pelioikeutta pelaajat, joilla ei ole pelioikeutta kiertueelle (affiliate members). Tyypillisesti järjestäjien kutsuilla pelaavat PGA Tour -tähdet voivat ansaista pelioikeuden rahalistasijoituksen kautta sijoittumalla 110 parhaan joukkoon, mutta heitä ei huomioida 110 pelaajan kiintiössä.

Tällä hetkellä Pulkkasen edellä on pistelistalla viisi tällaista pelaajaa, joten hänen tilanteensa ei ole aivan niin kiperä kuin ensivilkaisulla tulisi ajatelleeksi. Taistelu korteista tulee käymään kiivaana loppusuoralle asti, joten pisteitä Pulkkanen edelleen tarvitsee. Onneksi hän pääsee mukaan loppukauden isoihin kisoihin, joissa menestyminen olisi mannaa pistetilannetta ajatellen.

Tällä viikolla pelattava Alfred Dunhill Championship, jossa Pulkkanen oli vuosi sitten neljäs, on seuraava suuri mahdollisuus. Pulkkasella on paikka myös kauden viimeisen Rolex Seriesin kisaan, lokakuun toisella viikolla pelattavaan Italian Openiin, jossa tiskissä on Wentworthin tapaan peräti seitsemän miljoonaa dollaria.

Maailmanlistalla Pulkkanen nousi viime viikon ansiosta yli 50 pykälää sijalle 353. Maanmiehistä edellä ovat vielä Kim Koivu (342.), Kalle Samooja (192.) ja Mikko Korhonen (111.).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Rankingin parhaan suomalaisen, sijalla 46. olevan Mikko Korhosen, päätavoite loppukaudelle on selviytyminen kiertueen finaalikisoihin marraskuussa. BMW PGA Championshipin 37. sija toi Korhoselle kauden toiseksi suurimman pistepotin, 49,7 pistettä, ja lujitti asemia rankingissa selkeästi. Eroa sijalla 60 olevaan Espanjan Alvaro Quirosiin on jo 244,5 paunaa suomalaisen eduksi ja sijalla 50 kyttäävä Billy Horschel on 74,8 pisteen päässä.

Finaalisarjan ensimmäiseen kisaan Turkish Airlines Openiin huolitaan mukaan 70 parasta. Etelä-Afrikassa pelattavaan Nedbank Challengeen mahtuu mukaan 60 ja kauden huipentavaan Dubain finaalikisaan 50 parasta. Turkin kisan lippu Korhosella on käytännössä takataskussa, mutta kahteen jälkimmäiseen mahtuakseen suomalaisen on pystyttävä kartuttamaan pistetiliään vielä loppukauden kilpailuissa.

Korhonen jättää tällä viikolla pelattavan Alfred Dunhill Championshipin väliin ja pelaa seuraavan kerran Espanjan avoimissa lokakuun ensimmäisellä viikolla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje