26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Pulkkanen loistavista asemista Ruotsin turnauksen jatkokierroksille: ”Kärkiukko menee turhan kovaa”

Tapio Pulkkanen ja caddie Riku Mattila suunnittelevat lyöntiä Ullnan kentän 12. reiällä. Kuva: Getty Images

Muiden suomalaisten urakka päättyi kahteen kierrokseen.

Tapio Pulkkanen pelasi tuloksen 70 Tukholman pohjoispuolella jatkuneessa Scandinavian Mixed -kilpailussa. Hän nousi kokonaistilanteeseen kuusi alle, ja on DP World Tourin ohjelmaan kuuluvassa turnauksessa parhaillaan hienosti jaetulla seitsemännellä sijalla.

Pulkkasella oli henki päällä tehtyään toisella kenttäpuoliskolla (1–9) kolmen birdien suoran. Hän kiipesi tässä vaiheessa kolmannelle sijalle, mutta sortui pian kolmeen peräkkäiseen bogiin. Kierros päättyi lopulta päivän seitsemänteen birdieen.

”Tänään oli vähän haastavampaa pelaamista. Avaukset eivät olleet ihan kohdallaan. Hyvää vääntöä erityisesti puolivälissä, ja tuloksellisesti homma rullasi kivasti. Muutama huono bogey tuli loppuun, mutta hyvistä asemista viikonloppuun”, Pulkkanen sanoi.

Pulkkanen on kilpailun kärjessä olevaa Dale Whitnelliä 11 lyöntiä perässä.

”Kärkiukko menee turhan kovaa tällä hetkellä. Pari päivää on kuitenkin vielä aikaa.”

Muita suomalaisia ei jatkossa nähdä. Lähimmäksi viikonlopun kierroksia pääsi Kalle Samooja (+1), jolla oli yksi lyönti liikaa tuloksessa. Samoojan kirjava kierros sisälsi yhden eaglen ohella neljä birdieä, kolme bogia ja kaksi tuplabogia. Birdiet syntyivät perätysten etuysin (10–18) puolivälissä.

Ursula Wikström ja Tiia Koivisto (+2) karsiutuivat kahden lyönnin marginaalilla.

Kilpailua johtava Dale Whitnell (-17) oli perjantaina hurjassa lennossa. Hän kiikaroi hetken jopa viitosella alkavaa tulosta, mutta siihen olisi tarvittu kaksi birdieä lisää. Tulos 61 on joka tapauksessa Ullna Golf & Country Clubin kentän uusi komea ennätys.

Englantilaisella on mukava kuuden lyönnin etumatka toisena olevaan Saksan Yannik Pauliin (-11). Skotlannin Richie Ramsay (-10) on kolmantena.

Ladies European Tourin pelaajille kilpailu on ollut vaativa, sillä yhtään naista ei ole kärkikymmenikössä. Englannin Alice Hewson ja Ranskan Emma Grechi (-5) jakavat parhaina 13. sijaa. Jatkoon yltäneistä 72 pelaajista 20 on naisia.

Palkintoarvoltaan kahden miljoonan dollarin Scandinavian Mixed on pääkiertueiden mittapuulla poikkeuksellinen turnaus, kun 78 miestä ja 78 naista mittelevät samasta pokaalista ja samoista palkintorahoista.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)