Pulkkanen koki St Andrewsissa kaksi mustaa hetkeä lähipelissä, mutta puristi lopussa hyvin - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Pulkkanen koki St Andrewsissa kaksi mustaa hetkeä lähipelissä, mutta puristi lopussa hyvin

Tapio Pulkkanen pyöräytti Hero Open -kilpailun käyntiin tuloksella 70. Kuva: Getty Images

Tapio Pulkkanen keikkuu 18 reiän jälkeen arvioidun karsintarajan tuntumassa.

Tapio Pulkkasella oli kaksijakoiset tunnelmat Skotlannissa St Andrewsin golfkeskuksen Fairmont-kentällä käynnistyneen DP World Tourin kilpailun avauspäivänä. Hän käytti kierrokseensa Hero Openissa 70 (-2) lyöntiä, mutta ei ollut tyytyväinen tulokseen.

”Oma etulenkki meni melko hyvin. Ei ollut suurempia ongelmia, ja tuntui että tulos -2 oli huonoin mitä voi olla”, kentän 10. reiältä aloittanut Pulkkanen sanoi.

Kymen Golfin pelaaja teki alussa kaksi birdieä, ja kierros sujui ehyesti 11 reikää. Tämän jälkeen ilmaantui hienoisia ongelmia kahdella peräkkäisellä väylällä griinin lähistöllä.

”Kolmannella ja neljännellä reiällä tuli musta hetki lähipelissä. Molemmissa olin 20 metrin päässä griinistä ja tarvitsin neljä lähipelikosketusta. Ne olivat erikoisia hetkiä.”

”Hyvän lopun sain kuitenkin vielä puristettua”, hän viittasi neljällä viimeisellä reiällä tulleisiin kahteen birdieen.

Pulkkanen jakoi 81 sijaa, kun muutama iltapäivällä startannut ryhmä oli vielä takaysin väylillä. Hänen on näillä näkymin rutistettava pari lyöntiä torstain tuloksesta, jotta paikka viikonlopun kierroksille aukeaa.

”Kenttä vaatii hyvää wedge-peliä ja puttaamista erityisesti. Toki väylällä kannattaa avauksissa olla”, hän totesi pohtiessaan mitä onnistuminen perjantaina Fairmontilla vaatii.

Hero Openin kärjessä on Sean Crocker. Tuloksen 63 (-9) pelannutta yhdysvaltalaista lyönnin päässä hiostavat Englannin Ashley Chesters, Espanjan Adrian Otaegui, Ranskan Romain Langasque sekä Ruotsin Jens Dantorp.

Pulkkasen ohella kilpailussa ei ole muita suomalaispelaajia.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje