8.–15.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Korhonen kaahasi kolmen lyönnin päähän kärjestä British Masterissa

Mikko Korhonen on löytänyt hyvän pelihuumorin vaativalla Belfryn kentällä. Kuva: Getty Images.

Myös Tapio Pulkkanen ja Sami Välimäki liikkuivat tuloslistalla oikeaan suuntaan ”moving dayna”.

Mikko Korhonen oli pelipäällä kovatasoisessa ja tulostasoltaan tiukassa British Masters -kilpailussa perjantaina. Korhonen viimeisteli kisan kolmannen kierroksen tuloksella 68 (-4) ja siirtyi yhteistulokseen -7.

Hän jakaa kilpailussa 12. sijaa. Belfryn kentällä ei ole pidetty varsinaisia tulosjuhlia ja pakka on kärjen osalta todella tiukasti kasassa. Korhosella on eroa kisaa johtavaan Eddie Peppereliin vain kolme lyöntiä.

Korhonen teki perjantaina kaksi bogia ja neljä birdieä. Kierroksen kohokohta oli reiän 10 eagle.

”Eagle kympille! Pitkästä aikaa tuli lyötyä sisään kauempaa. Matkaa oli 80 metriä ja 58-asteisella wedgellä sutaisin. Tietenkin vahvalla alakierteellä sisään reiän takaa. Hyvin oli paikkoja tänään ja raudat toimivat hyvin. Avauksetkin osuivat nyt ihan mukavasti ladulle. Koitetaan jatkaa samaan malliin huomenna”, Korhonen myhäili kierroksensa jälkeen.

Päivän hurjimmasta rynnistyksestä vastasi Edoardo Molinari. Italialainen nousi tuloslistalla peräti 40 sijaa taiottuaan hurjan 64 (-8) lyönnin kierroksen, joka piti sisällään yhdeksän birdieä ja yhden bogin. Molinari oli 10 reiän jälkeen kierrostaan jo seitsemän alle, mutta sitten tahti rauhoittui.

”Upotin vihdoin muutaman putin. Olen lyönyt palloa hyvin jo viikkoja, oikeastaan kuukausia ollakseni rehellinen, mutta en ole vain saanut putteja uppoamaan. Etuysillä puttasin todella hyvin, takaysillä putteri taas kylmeni”, Molinari sanoi.

Matkaa oli 80 metriä ja 58-asteisella wedgellä sutaisin. Tietenkin vahvalla alakierteellä sisään reiän takaa.

Myös Tapio Pulkkanen (-5) ja Sami Välimäki (-2) onnistuivat hyvin perjantaina. Pulkkanen tykitti tuloksen 69 (-3) ja nousi sen myötä kahdeksan pykälää jaetulle 22. sijalle.

Kolmen ensimmäisen reiän aikana syntyi kaksi birdieä, mutta sen jälkeen alkoi pienoinen vuoristorata, jonka aikana Pulkkanen teki viiden reiän jakson aikana kolme bogia. Reiälle viisi syntyi onneksi myös päivän kolmas birkku.

Sisääntulon Pulkkanen pelasi virheettömästi kolmen birkun ja kuuden parin voimin. Yhteistulos -5 on vain kolmen lyönnin päässä kilpailun kärkikymmeniköstä, eikä edes voittotaisteluun nouseminen ole täysi mahdottomuus. Se toki edellyttää erinomaista kierrosta lauantaina, mutta Pulkkasen peli on tällä hetkellä sillä tolalla, ettei moinen ole tuuleen huutamista.

”Melko hyvää peliä oli tänään koko päivän. Vaikeille rei’ille tuli bogit vähän liian helposti, mutta tuli myös liuta birdiejä paikkaamaan tilannetta. Vähän tuntui siltä, että oli mahdollisuus alhaisempaakin kierrokseen, mutta olen silti melko tyytyväinen päivän esitykseen. Samoin eväin huomiseen”, Pulkkanen kommentoi.

Jos Pulkkasen kierros sisälsikin melkoisesti tapahtumia, oli Sami Välimäen päivä vakaa. Kierros piti sisällään 16 paria ja kaksi birdieä. Välimäki jakaa yhteistuloksella -2 kilpailussa 43. sijaa.

Vaikka kilpailun tulostaso on suhteellisen korkea, eikä yksittäisten huippukierrosten lisäksi varsinaisia birkkujuhlia nähdä, ei kisakenttä Belfry Välimäen mielestä ole mitenkään erityisen haastava.

”Tänään oli hyvää peliä tiiltä griinille. Putit eivät uponneet tänään kauempaa, mutta onneksi saatiin silti pari birdieä aikaiseksi. Kyllä täällä bogeja tulee, mutta myös hyvää tulosta pystyy tekemään”, Välimäki luonnehti.

Challenge Tourin puolella kaikki suomalaiset, Kim Koivu, Lauri Ruuska ja Juuso Kahlos, karsiutuivat jatkokierroksilta Hinton Golf Clubilla Malmössä pelattavassa kilpailussa, joka kantaa polveilevaa nimeä: Range Servant Challenge by Hinton Golf.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje